The Beggar's Ride ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

14 Mayıs 2016 Cumartesi

The Beggar's Ride ön inceleme (pc)

Son yıllarda dikkat ettim de mobil platformdaki oyunlar diğer konsollara çıkan oyunlara nazaran sanki daha atılım içindeymiş gibi geliyorlar bana. Bu akımı en başta körüklyen oyunlardan biri hiç kuşkusuz angry bird idi, ilk çıktığında sıradan sade bir sapanla kızgın kuşları fırlattığımız bu oyun zamanla hiç beklenmedik şekilde nam salarak popüler oldu ve akabinde tüm dünyada fenomen haline geldi. Bu gelişme haliyle bağımsız oyun yapımcılarına ilham kaynağı oldu ve onlarda sıfırdan bir şeyler yaparak bu işin üstesinden nasıl gelebileceklerini ve yılmadan kaliteli oyunlar yapabileceklerini görmüş oldular.

Bugün sizlere ön incelemesini yapacağım oyunda bağımsız bir stüdyo oyunu olan ve android ve ios işletim sistemine çıkmış akabinde pc’ye gelen ‘’ The Beggar’s Ride’’. Oyunumuzda bir dilenciyi yönetiyoruz, evet yanlış görmediniz dilenciyi yönetiyoruz. Ama bu öyle bildiğiniz sıradan bir dilenci değil bazı güçleri olan adeta hint fakirleri denilen ve yılanlara dans ettirebilen veya havada uçan dilencilere benzer bir dilenci. Oyunumuzun türü ise platform, macera ve puzzle diyebiliriz. Side scrolling diye tabir edilen yani bizim eskiden yandan göstermeli oyun dediğimiz 2,5 boyutlu grafiklere sahip oyunumuzda bazı güçlere sahip olan aksakallı tontiş biraz Noel babayı andıran dilenci dedemizi kontrol ediyoruz.

Benim demin dilenci dede filan dediğime bakmayın zira oyunda çok iyi zıplayabiliyor ve yetişemediği yerde tutunuyor. Yani adeta genç oyun karakterlerine taş çıkartıyor. Şaka bir yana karşımıza çıkan engelleri aşmak için zıplayıp hoplarken belli sayıda olan tam olarak ne işe yaradığını bilmediğim altın diye tabir edeceğim şeyleri topluyoruz. Fakat oyunda ilerlerken bazı yerleri öyle kolay geçemiyoruz. İşte bu gibi yerlerde puzzle’lar devreye giriyor, bu yerlerde karakterimizin gücü olan bir maske var onu kullanarak değişik şeyler yapabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse tepemizde olan bazı bulutları birleştirerek yağmur yağdırabiliyoruz ve su doldurmamız gereken yerleri böyle şekilde halledebiliyoruz. Oyunda karşımıza bazı yaratıklarda çıkıyor ama üstlerinde zıplayarak süper mario’da ki gibi onları öldüremiyoruz. Onlardan bir şekilde kaçmalısınız. Bunun yanı sıra turlarda karşımıza değişik tuzaklar ve engeller de çıkıyor bunları da bir şekilde oynayarak geçmek sizin elinizde zira çok zor bir oynanabilirliği yok.

Sonuç olarak küçük boyutlu eğlenceli ve macera dolu bu oyunu es geçmeyin derim bu yazdığım yazıyı yaptığım ön inceleme videosuna dayanarak yazıyorum ki genelde yeni çıkan oyunlar için yorumum böyle oluyor zira oyunun sadece gördüğüm kısımları kadar iyi veya kötü diyebilirim. Esas inceleme ve puanlama, eksiler ve artılar ancak oyun bittikten sonra yaparım. Neyse bu tarz oyunları sevenler ve hastaları hala mevcut bende bu tarz oyunları çok severim ve hala bıkmadan usanmadan oynarım sizlere de kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!