Meridian Squad 22 ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Ekim 2016 Pazar

Meridian Squad 22 ön inceleme

Ömrümde sayısını hatırlamadığım kadar bir dünya oyun oynadım diyebilirim bunlar arasında ilk oynadığım strateji oyunlarının yeri başkadır. Mesela red alert ve comand conquer hiç unutamayacağım yapımların başında gelir. Playstation oynadığım zamanlarda ise saatlerce oynamaktan hiç sıkılmadığımı daha dün gibi hatırladığım harika strateji oyunu Dune var. Bugün ön incelemesini yapacağımız oyun ise bana oynarken Dune çağrışımı yaptı. Birebir benzerlikler olmasa da bazı yönleriyle özellikle hikâyenin dünyadan uzak bir galakside geçmesi dolayısıyla bir benzerlik kurdum diyebilirim.

Gelelim oyunumuzun adına Meridian Squad 22. Bir bağımsız stüdyo oyunu olan strateji ve içinde hero’lar yönetebildiğimiz aksiyonla harmanlanmış etkileyici grafiklere sahip oyunda, menüde bulunan birçok mod sayesinde oynamaktan büyük keyif alacağınızı düşünüyorum. Oyunda new game’e girdiğinizde bu değişik savaş modları ile karşılaşıyorsunuz, buradaki modlar ise ana görev yani senaryo modu olan ‘’campaign’’ challenge benzeri sadece karakter bazlı görevler bulunan ‘’squad missions’’ ve son olarakta bir nevi arcade mod benzeri olan ‘’Conquest’’. Oyunda pratik yapabileceğiniz veya tutorial babında herhangi bir mod filan yok ne yazık ki, ama conquest modda oynayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Klasik strateji oyunu oynayanlar zaten bu oyunda hiç zorlanmazlar zira obana o kadar zor bir oyun gibi gelmedi.

Oyunda ana bine kurduktan sonra diğer binaları da kurarak kendinize dev bir ordu kurabilirsiniz. Ama her şey için bazı şeyleri toplamanız gerekiyor öyle bedavaya hiçbir şey yok ne yazık ki. Oyunda üç ana element var bu elementler sayesinde combat(savaş), economy(ekonomi) ve defence(defans) yeteneklerinizi geliştirip akabinde bir dünya geliştirme sayesinde düşmanlarınıza kök söktürebilirsiniz. Bu elementleri ise haritayı gezerek toplayacaksınız. Ve geliştirmeler için kullanabilir hale getirebileceksiniz. Diğer modlardan biri olan squad missons’ta ise size verilen karakter üzerinden bazı görevleri adeta tepe kamerası ile oynuyormuş gibi oynayabiliyorsunuz. Ana mod olan campaign mod ise oyunun senaryolu olan modu burada aksiyon ve strateji birleşimini başlangıç itibariyle çok güzel bir şekilde görüyoruz. Akabinde yavaş yavaş bizi görevlere ısındırarak oyunun ana merkezli oynanacak olan dünyamıza geliyoruz.

Oyunda yazımın başında da yazdığım gibi bazı hero’lar yönetebiliyoruz bu hero’lar öldüğünde belli bir zaman sonra ana binanızdan tekrar çıkıyorlar. Bu bağlamda ilk aklıma gelen yüzüklerin efendisi oyunlarından biri olan Battle for Middle Earth oldu. Hatırlarsanız orada da tanıdığımız hero’ları yönetebiliyorduk. Bir de savaş esnasında en çok hoşuma giden özelliklerden birisi birimlerimize çatışma anında sağlıkları azaldığında health kullanabilmemiz olmuş bu sayede birden çok askerinizi daha uzun hayatta tutabiliyorsunuz. Fakat bu sağlık bonusunu her daim kullanamıyorsunuz. Aradan belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu oyunla ilgili oynadığım kadarıyla sizlere ön inceleme babında aktarabileceklerim şimdilik bu kadar, oyunu ileride bitirdikten sonra detaylı bir şekilde tam incelemesini sizlere sunacağımdan emin olabilirsiniz. İyi oyunlar.


Meridian Squad 22 Meridian Squad 22



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!