Aragami ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

29 Ekim 2016 Cumartesi

Aragami ön inceleme

Bugün son zamanlarda çıkan en ilginç ve değişik Ninja oyunlarından biri olan Aragami’nin ön incelemesini yapacağız. İlginç ve değişik dedim zira oyunda gölgelere hükmedebilen ve istediği gibi kullanabilen suikastçı bir Ninja’yı yönetiyoruz. İlk bakışta benim aklıma efsanevi Ninja hattori hanzo geldi, zira onunda lakaplarından biri ‘’Gölge’’ idi. Aragami’de yönettiğimiz ninja’da biraz hanzo tasvirlerine benzemiyor değil.

Oyunda gizlilik çok önem arz ediyor arkadaşlar öyle ben ortalığa çıkayım ve cüneyt arkın gibi hepsini hallederim diyemiyorsunuz. Yani biraz Assassin’s creed benzeri öğeler mevcut fakat yakalandınız mı yandınız. Zaten saklandığımız ve öldürdüğümüz askerler bizi fark ettikleri zaman öyle zannediyorum ki bizim gölge savaşçısı olduğumuzu biliyorlar ve ellerindeki ışın kılıçlarını andıran parlak kılıçlarla size saldırıyorlar, bu durumda sizin onlarla savaşma şansınız olmadan ölüyorsunuz. Onun için acele etmeden iyi saklanarak ilerleyin. Oyuna girdikten sonra size tutorial babında ne yapmanız gerektiği hatırlatılıyor oyunu gamepad ile oynamak isterseniz kolaylıkla oynayabilirsiniz. Oyunda en hoşuma giden yeteneklerden birisi her yerden gölge gücü sayesinde geçebilmemiz ve yüksek yerlere adeta teleport olurmuşçasına ışınlanabilmemiz oldu.

Eğer bir asker sizi görürse bile hemen ondan kaçmayın zira alarm vererek diğerlerine haber veriyor. Onu sizi gördükten sonra hemen mıhlayın ki diğerlerine haber veremesin. Oyunda karakter geliştirmesi filan var mı? Bilmiyorum ama ön inceleme itibariyle pek bilgi edinemedim. Aslında oldukça basit bir oyuna benziyor, ama aksiyonu seven oyuncuları biraz hayal kırıklığına uğratıp üzebilir zira anladığım kadarıyla oyunda aksiyon pek yok. Genelde gizli bir şekilde gezinip görevlerimizi yapıp sessiz sedasız suikast yapıp işimizi hallediyoruz. Onun için bu oyunda aksiyon arayan arkadaşlar biraz sıkılabilirler. Yani biraz Splintercell biraz Assassin’s Creed biraz da Tenchu’da parçalar bulabileceğiniz bir oyun Aragami arkadaşlar. Yaptığım ön inceleme itibariyle sizlere aktaracaklarım bu kadar arkadaşlar oyunu ileride bitirdikten sonra detaylı bir şekilde irdeleyip kritiğini yaparız. İyi oyunlar.


Aragami Aragami




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!