Skulls of the Shogun inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

7 Aralık 2016 Çarşamba

Skulls of the Shogun inceleme (pc)

Şimdiye kadar kaç tane sıra tabanlı strateji oyunu oynamışımdır hiç hatırlamıyorum. Ama hatırladığım bir şey varsa oda sıra tabanlı strateji oyunlarının harika ve çok eğlenceli oyunlar oldukları. Ben genelde sizlere bağımsız stüdyo oyunlarını, düşük boyutlu ve deneysel oyunları bulup buluşturup incelemelerini yapmaya çalışıyorum. Bugünde sizlere sıra dışı çok eğlenceli ve bir o kadar da komik bir sıra tabanlı strateji oyunu olan Skulls of the Shogun’un incelemesini yapacağım.

Oyunumuzda japonya’nın en karışık dönemlerinden olan sengoku zamanında samurayların lanetlenmesiyle birlikte hepsinin insanlıktan çıkıp iskelet haline dönüşerek, birbirleriyle yaptıkları savaşı anlatıyor. Oyuna ilk başta menüde bulunan how to play’a girip biraz bilgi edinebilirsiniz, lakin tutorial şeklinde değil sadece görsel ile bakabiliyorsunuz. Oyunu isterseniz multiplayer ile online olarakta oynayabilirsiniz. Ayrıca toplamda 24 dolu dolu bölüm oynayarak ilerleyebiliyorsunuz. Oyun ilk başta kolay olarak başlıyor arkadaşlar amaç çok basit size verilen askerlerle düşman birliklerini yok etmek.

Yönlendirme ise belli bir alanı kapsıyor arkadaşlar ve bu alan dahilinde düşman askerleri varsa onlara saldırabiliyorsunuz. Toplamda beş hareket hakkınız var, bu hareketleri iyi düşünüp taktiğinizi iyi belirleyip ona göre bir strateji oluşturup savaşmalısınız arkadaşlar. Oyunu ister gamepad ile isterseniz kalvye ile oynayabilirsiniz. Ayrıca isteyen arkadaşlar oyunu mobil olarakta oynayabilirler. Size verilen grupta en önemli eleman generaliniz arkadaşlar onu dikkatli ilerletmelisiniz zira bir dünya savaşçılarınız olsa bile eğer onu öldürürlerse ne yazık ki bölüm son buluyor. Fakat auto save olduğu için en son checkpoint’ten devam edebiliyorsunuz, benim tavsiyem sık sık siz kaydedin en iyisi bu olur sanırım.

Generalimizin yanı sıra kullanabileceğimiz diğer savaşçı sınıflarımız ise şöyle: piyade samuray: yayan olan bu samuray çok uzun menzilli ilerleyemiyor. Süvari samuray: bu samuray türü ise uzun menzilli ilerleyebilen ve saldırıları güçlü olan bir sınıf. Okçu samuraylar: bu oyunda en önemli olan noktalardan bir tanesi uzaktan saldırabilmek arkadaşlar zira herhangi bir savaşçıya saldırdığınızda size karşılık veriyorlar. İşte okçular bu yönden çok avantajlı arkadaşlar çünkü uzaktan saldırı yapabildikleri için karşı saldırı yemiyorlar, kaldı ki saldırı hakkınız belli bir sayı da olduğu için okçu sınıfı çok ama çok avantajlı bir konumda oluyor. Daha sonradan açılacak bazı değişik rahip tarzı savaşçıları da bazı shrine’ları ele geçirerek kullanabiliyorsunuz. Bu rahipler sizlere sağlık konusunda ve düşmanlarınıza karşı üstünlük sağlama gibi birçok saldırı ve defans gibi durumlarda yardımcı olabiliyorlar.

Oyunda geliştirme adına bir şey yok fakat tur içlerinde bol bol yok ettiğiniz düşmanlarınızda geriye kalan kuru kafaları yediğinizde öncelikle sağlığınız yükselir sonrasında buna devam edip birkaç kez daha bunu tekrarladığınız da o samurayınız bir üst sınıf samuray olan oni maskeli samuray olur. Oni samuray’ın avantajı nedir arkadaşlar şöyle; hem atağı hem de defansı yükselir ayrıca ilerleme mesafesi biraz daha artar. Bunun yanı sıra bir saldırı yapıp kullanamadığınız normal samuraylarınızın aksine oni samuraylar birkaç saldırı yapabilirler. Bir de tur içlerinde istediğiniz kadar samuray çıkartabilirsiniz ama bunun için yapmanız gereken bir şey var, oda pirinç tarlalarında pirinç toplamak bu sayede ele geçireceğiniz shrine’lardan istediğiniz sınıf samuraylardan çıkarabilirsiniz.

Saldırı esnasında genelde birkaç düşmanını yok etmeye özen gösterin, bir de samuraylarınızı çalı filan gibi yerlere saklayın bu sayede daha az hakkınız gider veya size ıska geçerler. Bunun yanı sıra samuraylarınızı fazla uçurum kenarlarında filan bırakmayın zira düşman askerleri size saldırı anında tabiri caizse hakkınız ful olsa bile bir koyarlarsa sizleri uçurumdan aşağı atabiliyorlar. Bazen okçularda da karşı saldırı yapabiliyor bunun için ise onların sizi göremeyeceği şekilde atış yapmalısınız mesela bir askerinizi baraj olarak kullanarak sizi görmesini engelleyebilirsiniz, veya çalılara saklanarak kamufle olabilirsiniz. Bu sayede karşı saldırı almadan okçularınızı kullanabilirsiniz.

2 boyutlu olsa da çok kaliteli çizimlere sahip bir oyun Skulls of the Shogun. Hikâye olarak fazla takılmayın derim sonuçta eğlencelik sadece oynanışa odaklı mini bir oyun diyebiliriz, onun için fazla hikayeye takılmaya gerek yok. Müzikler ve seslendirmeler gayet başarılı. Oynanış başta kolay fakat oyun ilerledikçe zorlaşmaya ve sizi çileden çıkarmaya başlıyor onun için size yazımın önceki bölümlerinde yaptığım tavsiyeyi tekrar yapacağım bol bol save yapın arkadaşlar. Çevre ve karakter modellemeleri çok hoş olmuş çizimler gerçekten çok güzel. Umarım bu oyunun devamı gelir. Eğe şimdiye kadar oynamadıysanız kesinlikle tavsiye ediyorum, isterseniz cep telefonunuzda veya tabletinizde de oynayabilirsiniz bu oyunu arkadaşlar ama kesinlikle oynayın zira hayran kalacaksınız. Emin olun oynadıktan sonra bana hak vereceksiniz. Hepinize iyi oyunlar.


Skulls of the Shogun Skulls of the Shogun

Skulls of the Shogun Skulls of the Shogun

Skulls of the Shogun Skulls of the Shogun

Skulls of the Shogun Skulls of the Shogun

Skulls of the Shogun Skulls of the Shogun



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!