Edge of Twilight: Return to Glory ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

22 Ekim 2016 Cumartesi

Edge of Twilight: Return to Glory ön inceleme

Şimdiye kadar birçok ön inceleme makalesi yazdım, genelde bu yazılarımı kısa tutmaya çalışsam da tutamadım. Ne yapayım kısa yazmak içime sinmiyor daha çok bilgi ve öneri vermek pahasına bazen ipin ucunu kaçırdığım olmuştur. Toplum olarak çok okumaya meyilli olmadığımızı da çok iyi biliyorum. Çok uzun makaleler filan gördüğümüzde çoğumuz sıkılıp okumaktan çekiniriz. Genelde Ooo destan yazmış bu yazı okunur mu? Gibi söylemlerde bulunuyoruz. Aslında yaptığım tam incelemelerde de bazı oyunlarda çok uzattığım ve sıktığım olmuştur ama bunu ön incelemelere yansıtmamaya özenle çalıştım. Bundan sonra da elimden geldiğince ön incelemelerimi ve tam incelemelerimi kısa ve öz şekilde yazmaya çalışacağım.

Bugün ön incelemesini yapacağım oyun benim çok önemsediğim, bağımsız bir stüdyo oyunu olan ve fantastik bir aksiyon, macera karışımı Edge of Twilight: Return to Glory. Oyunumuz için hemen sizlere bir benzetme yaparak başlayacağım, böylece oyuna dair bilgileri daha çabuk kavrayabilesiniz. Edge of Twilight Castlevania Lords of Shadow ve God of War benzeri bir oyun diyebiliriz. Kamera açılarından tutunda gotik mekânlarına, karşınıza çıkan ilginç yaratıklardan mistik hikâyesine kadar birçok benzerlik mevcut. Yönettiğimiz savaşçı o gizemli ve gotik birçok yapının bulunduğu yerden o yeri yöneten kraliçe tarafından çağırılır ve ona bir tek onun başarabileceği düşünülen bir görev verilir. Yönettiğimiz karakterimiz istemeye istemeye de olsa bu görevi kabul eder. Daha sonra bu garip gotik mekânlarda elimizi kolumuzu sallaya sallaya gezebiliyoruz.

 İnsanlarla diyaloglara filan giremiyoruz. Bize verilen görevleri haritadan bularak yerine getirmeliyiz. Şehirde iken silah kullanıp saldırı yapamıyoruz. Ama görevlere girdiğimizde karakterimizin sırtında taşıdığı tuhaf silahını kullanabiliyoruz. Bize saldıran yaratıkları biraz orklara benzettim garip sesler çıkartıp size deliler gibi saldırıyorlar. Sizlerde onlara değişik kombolar yaparak karşılık verebilirsiniz. Ama hep saldırmayın zira sizi bayağı zorladıkları içim koruma da yapın derim. Özel saldırı filan var mı bilmiyorum. Bir de karakterimizin içinde olan gücü müdür nedir artık anlamadığım değişik bir yaratık gibi yönetebildiğimiz hızlı ve ellerini pençe olarak kullanabilen bir savaşçıyı yönetebiliyoruz. Oyunu gamepad ile oynayabilirsiniz arkadaşlar. Ne yazık ki oyunun Türkçe dil desteği yok, ama ileri de yaması çıkabilir. Yaptığım ön inceleme itibari ile bu oyunla alakalı sizlere aktaracaklarım şimdilik bu kadar arkadaşlar, ileri de oyunu bitirdikten sonra detaylı bir şekilde kritiğini yaparız. Hepinize iyi oyunlar.

Edge of Twilight: Return to GloryEdge of Twilight: Return to Glory



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!