Toy Odyssey: The Lost and Found ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

16 Ekim 2016 Pazar

Toy Odyssey: The Lost and Found ön inceleme

Steam sayesinde neredeyse yok olmaya yüz tutan bağımsız oyun stüdyoları bu sayede ayakta kalmayı bir şekilde başarabildiler. Zira düşük bütçeli çok kaliteli oyunlar gördük, hala çok eğlenceli ve kaliteli işler görmekteyiz. Kim bilir belki de steam olmasaydı birçok bağımsız oyun yapımcısı gereken desteği bulamadığı için oyunlarını tanıtma fırsatı bulamayacaklardı. En önemlisi ise bu yapımcılara sunulan early Access (erken erişim) desteği oldu bence. Bu sayede hem oyun severlerden maddi destek alarak hem de oyunla ilgili birçok hatayı onların bildirimleriyle zamanla düzeltme şansı buldular. Bugün de ön incelemesini yapacağım oyun şahsına münhasır bir bağımsız stüdyo yapımı olan Toy Odyssey: The Lost and Found adlı macera, platform oyunu.

Oyunun adından da anlayacağınız üzere oyuncakların arasında geçen ve evdeki yaşam alanlarında verdikleri savaşı anlatan fantastik bir hikâye diyebiliriz. Yönettiğimiz oyuncak karakter ile evi keşfetmeye çalışırken karşımıza kötü niyetli ve bize karşı olan birçok oyuncak düşman ile karşı karşıya geliyoruz. Oyunu gemapad’iniz varsa daha rahat oynayabilirsiniz zira oyun gamepad ile oynamaya daha yatkın. Odalarda karakterimizle gezerken elinizde anahtarınız olmalı eğer anahtarınız yoksa kapı açamıyorsunuz. Ayrıca odada evin üst bölümlerine çıkıp oyuncak düşmanlarla savaşıp onları yok edip geliştirme puanları kazanabiliyorsunuz. Bu puanlarla karakterinizi geliştirip level atlatarak daha güçlü bir hale getirebiliyorsunuz.

Silahlarınızı da geliştirip düşmanlarını daha kolay şekilde yok edebilirsiniz. Oyun biraz karışık gibi gelse de oynadıkça zamanla alışacaksınızdır. Ayrıca oyun her ne kadar macera, platform oyunu desek de rpg öğeleri de ağır basıyor diyebiliriz. Karakter geliştirme ve ekipmanları filan buna örnek gösterebiliriz. Oyunda en zor olanlardan biri ise healt yani sağlık problemi. Yok, ettiğiniz oyuncaklardan pek sağlığınızı yükselten bir şey çıkmıyor çoğunlukla geliştirme puanı filan çıkıyor ama seyrekte olsa sağlık puanı bulabiliyorsunuz. Evde gezinirken kafanız karışabilir onun için haritayı kullanmanızı tavsiye ederim. Bana toy soldier ve army men’i hatırlatan bu eğlenceli bağımsız stüdyo oyunundan aktaracaklarım şimdilik bu kadar, ileri de oyunu bitirdikten sonra yapacağımız tam inceleme de detaylı bir şekilde yazıp çizeriz. Hepinize iyi oyunlar.


Toy Odyssey: The Lost and FoundToy Odyssey: The Lost and Found



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!