Farm Mania 2 inceleme (Mini Game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

13 Ağustos 2016 Cumartesi

Farm Mania 2 inceleme (Mini Game)

Cep telefonlarımızda veya tabletlerimizde canımız sıkılmasın diye illa ki oyun bulundururuz. Bazılarımız yarışma tarzı sever bazılarımız ise aynı pc’de oynadığımız kaliteli grafiklere sahip oyunları tercih eder. Bunun yanı sıra küçük boyutlu hem akıllı telefonlarınızda, tabletlerinizde ve pc’nizde oynayabileceğiniz benim mini oyun diye adlandırdığım eğlencelik her yaştan kadın erkek fark etmeksizin oynayabileceği oyunlar var. Ben daha önceden bu tarz oyunların incelemelerini sizlere sunmuştum. Bundan sonra da bulup buluşturup sizlere sunmaya devam edeceğim. Bugün de incelemesini yapacağımız mini oyunumuz daha önceden ilk oyununu sizlere incelediğim eğlenceli bir çiftlik oyunu olan Farm Mania 2 olacak.

İlk oyun mekanikleri ile aynı yapıya sahip olan 2. Oyunumuzda yine casula mode’a yani hikâye moduna giriş yaparak oyunumuza başlıyoruz. Daha önceden ilk oyunu oynayanlar pek bir zorluk çekmeyeceklerdir. Bu oyunda ufak tefek bazı yenilikler var ama öyle çok radikal değişiklikler göze çarpmıyor. Gelin hep beraber bu değişikliklere ve oyun dinamiklerine bakalım. Toplamda 61 tur oynayabiliyoruz. Oyunun amacı ise bizden belli bir süre içinde istenilen şeyleri bunlar turlara göre farklılık gösteriyor bazı turlarda sebze meyve yetiştirmeniz istenirken başka turlarda ise bazı hayvanları büyütmeniz ve onları kırkmanız istenebiliyor.

Turlarda aynı ilk oyundaki gibi bize büyük babamız yardım ediyor. Hayvanları beslememiz gerekirken aynı zamanda meyve ve sebzeleri de ekip toprağını eşeleyip sulamamız gerekiyor. Su kablarını doldurma, hayvanların yemlerini ekip biçme ayarlama hatta bazı meyve ve sebzeleri dikme gibi işleri büyükbaba üstlenmiş. Oyunda level atlama sistemi var siz level atladıkça ve turlarda sizden istenilen süre zarfında bölümleri geçtikçe yeni ekipmanlar ve yetenekler açılıyor bunları menüden school ve shop sekmelerine giderek satın alabilirsiniz. İlk başlarda kolay olduğu için çok yetenek ve item yok fakat sonradan oyunda ilerledikçe birçok yetenek açılacak. Bu yetenekler ve itemler turlarda daha hızlanmanıza ve işinizi kolaylaştırıp turları hızlı bir şekilde bitirmenize olanak sağlayacak.

Mesela ilk başta su çektiğiniz kuyu tek kovalıkken sonralardan 3 kovalı olacak. Topladığınız sebze meyve ve diğer şeyleri şehire yollayıp sattığınız eşek arabası ise ileriki turlarda bir kamyonete dönüşebilecek. Bu ve buna benzer bir dünya ekipman ve yetenek kullanabiliyoruz. Yeteneklerden bazıları ise daha kaliteli eldiven, çizme giyerek ekme, biçme işlerini hızlı yapmamız. Ayrıca enerji içeceği sayesinde iki kat daha hızlanarak bir dünya işe ve yere rahatlıkla yetişebiliyorsunuz. Turlarda bol para kazanmak istiyorsanız ekranın sağ tarafında çıkan sizden istenilen bonus ürünleri toplarsanız ekstra para kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra yine ileriki turlarda satın alabileceğiniz dükkânlar sayesinde kaliteli ürünler üretip ( pasta, kek, dondurma ayrıca dokuma ürünler den çorap battaniye gibi) satarak iyi paralar kazanabilirsiniz.

Ama bunları yaparken bazı şeylere dikkat etmelisiniz. Mesela hayvanları aç ve susuz bırakmamalısınız. Ayrıca meyve ve sebzelere de aynı özeni göstermelisiniz. Yoksa aç ve susuz kalan hayvanlar ve bakımsız sebze meyveler yok oluyorlar üzerlerinde çıkan limite dikkat edin limit kırmızı olmadan istedikleri şeyi yapmalısınız. Peki, bizden istenilen süre zarfında turu bitiremezsek ne olur? Sadece time bonus puanını alamazsınız o kadar. Fakat yine de elinizi çabuk tutun zira akşam oluyor ve turu geçemeyebiliyorsunuz. Ondan sonra baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz. Ona göre. Birde yine ilk oyunda olan bonus görevler var. Neydi bu bonus görevler? Yada turlar diyelim. Bir mekân içinde gizlenmiş 10 tane civciv veya koyunu bulacaksınız deniyor. Yine bu görevi belli bir zaman zarfında yapmalısınız eğer yaparsanız bayağı iyi para kazanabilirsiniz. Ayrıca önceden geçemediğiniz turları sonradan oynayabiliyorsunuz fakat yeni aldığınız itemler ve yetenekler o tur için geçerli olmuyor. Ayrıca bazı hayvanlar alıp bazılarını da satmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Grafik bakımından ilk oyun gibi stabil olan bu oyunda da yine basit ara hikaye anlatıcı resim geçişleri oluyor. Müzikler fena değil sabit mekânlar olduğu için grafikleri çevre ve karakter modellemelerini konuşmak aslında pek doğru değil. Sonuç olarak bu oyun mini bir oyun bu oyundaki eksileri saymamız gerekirse deminde bahsettiğim sonradan aldığımız yetenekleri önceki turlarda kullanamamız ve bazı turlarda hayvanları keyfine kalması açıklaması biraz tuhaf ama mesela bizden yavru civciv veya buzağı isteniyor bunun için bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Sadece hayvanların yemini suyunu eksik etmeyin yeter. Ama ne yazık ki öyle olmuyor onları uzunca bir süre çiftleşmelerini bekliyorsunuz. Bu da oyunun saçma taraflarında biri. Birde büyükbaba bize bazı turlarda ayak uyduramıyor ve yavaş kalıyor. Her ne olursa olsun çok küçük boyutlu pc’nizde güzel vakit geçirebileceğiniz bir oyun istiyorsanız Farm Mania 2’yi sizlere kesinlikle tavsiye ediyorum. İyi oyunlar arkadaşlar.


Farm Mania 2Farm Mania 2




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!