Smashing The Battle ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Smashing The Battle ön inceleme (pc)

Aranızda illaki anime izlemiş olan vardır, yoksa bile bilmeden izlemişsinizdir. Zira aslında bizim çizgi film diye izlediğimiz çoğu yapım aslında anime oluyor. Heidi, voltran, dragon ball gibi bazı örnekleri size verebilirim. Tabii aradaki fark ne diyeceksiniz. İşin içine Japon girince çizgi roman manga çizgi film ise anime oluyor. Tabii bunlar arasında bazı kendine has hayal dünyası ve kültürü barındırmaktadır. Şimdi bunu uzun uzadıya tartışmayalım. Gelelim konumuza animelerin yanı sıra o karakterlerle bir de oyunlarda oynamak oyun severler için mükemmel bir keyif olsa gerek. İşte sizlere bugün anime tadında aksiyon,hack and slash tarzı içinde mecha filan bol olan Smashing The Battle oyununun ön incelemesini sunacağım.

Oyunda zengin bir menü içeriği ile karşımıza çıkıyor. İlk başta story modu’u oynayarak bşlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra challenge mod’da var ama ilk başta oynamanızı tavsiye etmem. Oyunda biraz ilerledikten sonra eliniz alıştığında oynayabilirsiniz. İlk olarak çok sevimli ve seksi bir karakter olan Sarah O’connel’i alabiliyoruz daha sonradan bir karakter daha açılıyor. Turlara girdiğimizde ise değişik combolar ve güçler kullanabiliyoruz. Oyunu elinizde gamepad’iniz varsa oynayabilirsiniz. Bazı güçlerimizden bahsedersek overdrive, özel güç olarak kullanabildiğimiz giant spinner, çok işimize yarayabilecek bir güç olan mine yani mayın, magnet bu güç ise bütün robotları bir araya toplamaya yarıyor bu sayede aynı anda hepsine combo veya özel saldırı kullanarak yok edebiliyorsunuz.

Bir de repair var, bu gücü zaten anlatmama gerek yok yok ama yine de üstünden geçeyim. Bir nevi sağlık yenileme diyebiliriz. Yazımın başında içinde mecha olan demiştim işte böyle olunca health değil repair oluyor yani tamir. Zira yönettiğimiz karakterimizin üstünde robot şeklini andıran bir armor var dikkat ettiyseniz. Bu armor düşmanlar size saldırıp hakkınızı azalttığında parçalanıyor işte o zaman repair yapmalısınız yoksa nalları dikersiniz. Turlarda kazandığınız paralarla item satın alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra level atlayarak aldığınız puanlarla yeteneklerinizi güçlendirebiliyorsunuz. Toplamda 30 tur oynayabiliyoruz challenge’larla beraber bir hayli zevkli olacaktır diye düşünüyorum. 2 kişilik oynanabiliyor mu bilmiyorum eğer oynanıyorsa harika olur bence.

Neyse oynadığım kadarıyla çok eğlenceli ve aksiyonu bol, vurdulu kırdılı bir oyun sizleri bekliyor diyebilirim. Grafikleri kaliteli orta boyuta sahip bir oyun bazı eksikler var tabii ki ama oyunu tam bitirdikten sonra ancak kesin yorum yapıp notunu verip artılarını eksilerini konuşuruz. Benim en çok takıldığım noktalardan biri birkaç tur oynamama rağmen hep aynı mekânlarda devam ediyor olmasıydı. İnşallah ileriki turlarda değişik yer ve mekânlarda oynayabiliriz. Eğer aksiyonu bol vurdulu kırdılı hızlı anime tarzı oyunları seviyorsanız ‘’Smashing The Battle’’ı sizlere tavsiye ediyorum. İyi oyunlar. 







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!