Koihime Enbu ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Mayıs 2016 Pazartesi

Koihime Enbu ön inceleme (pc)

Son zamanlarda bayağı anime tarzı oyun incelemesi yapar oldum. Genelde ilerlemeli dövüş oyunları denk gelmiş. Çok yakın zamanda bir tane daha gelecek ama şimdilik adını vermeyeyim sürpriz olsun. Benim aklıma anime deyince ilk olarak dünyanın en çok sevilen ve mangası okunan oyunları satış rekorları kıran Dragon ball geliyor. Tabii bu benim görüşüm dünya kadar anime var ve herkesin beğenisi başka olabiliyor. Bugünde ön incelemesini yapacağımız oyunda karşılıklı dövüş oyunu olan ve hiç erkek karakter bulunmayan Koihime Enbu isimli anime yapımı.

Oyunumuzda bir dövüş oyunu için zengin bir içeriğe sahip bir menü mevcut. İlk olarak çoğu karşılıklı dövüş oyunlarında hep tavsiye ettiğim gibi bunda da training’e girip iyice karakterlerin hareketlerine çalışarak oyuna ısınmanızı öneririm. Eğer gamepad ile oynamak isterseniz ki karşılıklı dövüş oyunları gamepad ile oynanır klavye ile oynayabileniniz var mı bilmiyorum. Oyunda çok fazla sayıda karakter olduğunu söyleyemeyiz, ilk seçme ekranında 13 karakter mevcut bunlardan birini seçip birde arkanıza karakter seçiyorsunuz. Bu karakter ise round’larda size sadece yardım edebiliyor. Zaten o karakterler seçme menüsünde yoklar ama sonradan oyun bitirdiğimizde karakter açılıyor mu bilmiyorum. Belki olabilir neden olmasın. Bir de arkaya karakter alınca ben değiştirebiliyoruz veya tur aralarında seçebiliyoruz filan sandım ama ne yazık ki öyle değil. Sadece size özel güç kullanarak yardım ediyorlar o kadar.

Oyunda erkek karakter olmaması çok ilginç, tabii bunun animesini izleyenler daha iyi bilirler veya mangası varsa okuyanlar. Mod olarak training’in yanı sıra online mode’da var eğer internetiniz varsa istediğiniz kişi ile dünyadan biriyle kapışabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bu dövüş oyunlarının olmazsa olmaz modu arcade mode ve versus mode’da mevcut. Bu modları anlatmama veya açıklamama gerek yok sanırım,zira zaten çok iyi biliyorsunuzdur. Oyunda ekstra içerik olarakta galeri eklenmiş burada oyunda olan karakterlerin resimlerini vs. açabiliyoruz. Dövüş mekaniklerinden biraz bahsetmek gerekirse tipik 2 boyutlu ve Japonca isimleri olan saldırılarla artistik ve bir o kadar göze hoş gelen hareketler ve combo’lar yapabiliyoruz. Bazı karakterlerin değişik silahları var ve bu avantaj olabiliyor tabii. Oyunda senaryo modunda ara özetler manga tarzı diyaloglarla başlıyor ve bu diyaloglar her dövüş arasında nüksediyor.

Daha ayrıntılı incelemeyi ise oyunu bitirdikten sonraya bırakalım. Sonuç olarak oynadığım kadarıyla o kadar küçük boyutlu olmayan ama anime sever karşılıklı dövüş oyunu bağımlılarının kaçırmaması gereken 2 boyutlu olsa da kaliteli çizimlere sahip içinde sadece tatlı ve seksi bayan dövüşçülerin olduğu Koihime Enbu’yu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!