OddPlanet ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

25 Mayıs 2016 Çarşamba

OddPlanet ön inceleme (pc)

Bugün yine aslı mobil platformlara çıkmış olan lakin sonradan PC’ye çıkmış olan düşük boyutlu masalsı bir atmosfere sahip olan macera, platform oyunu OddPlanet’in ön incelemesini sunacağım. Daha önceden eğer limbo’yu oynadıysanız bu oyuna çok yabancı sayılmazsınız. Zira bu oyun limbo’da yaşanan olayların öncesini konu alıyor. Hatırlarsanız karakterimiz kaybolan kız kardeşini arıyordu. İşte o kaybolan kız kardeş bu oyunda yönettiğimiz karakterin ta kendisi arkadaşlar. Tuhaf olan bu iki oyunun yapımcıları farklı ama Her ne kadar bu iki oyunun yapımcı stüdyoları farklı olsa da oyunlar arasında bir bağlantı var. Belki kardeş stüdyodurlar veya destek amaçlı filan da olabilir.

Gelelim oyunumuza 2 bölüm olarak çıkacak olan OddPlanet’in ilk bölümünde yine tuhaf yaratıklardan saklanarak kaçacağız. Bunun yanı sıra ufak tefek çok zor olmayan pek beyin jimnastiği gerektirmeyen bulmacalarda mevcut. Yönlendirmesi çok basit bir oyun arkadaşlar zaten limbo’yu oynadıysanız bu oyunda hiç zorlanmadan rahatlıkla hareket edebilirsiniz. Tuhaf yaratıklardan kaçmak için ise yavaş hareket ederek gölge yerlerde saklanarak ilerleyebilirsiniz. Gizlendiğinizi ise gölgeye girdiğinizde karakterinizin gözlerinin kararmasından anlayabilirsiniz.

Grafikleri ve karanlık masalsı atmosferi ile ister mobil platformlarda isterseniz PC’nizde kesinlikle oynamaya değer bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bu tarz oyunları seven biri olarak bana eski arcade, Retro oyunları hatırlatan bu tarzdaki yapımları özellikle bağımsız stüdyo oyunlarını elimden geldiğince sizlere inceleyerek sunmaya ve onları desteklemeye devam edeceğim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!