Layers of Fear ön inceleme (PC) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

27 Şubat 2016 Cumartesi

Layers of Fear ön inceleme (PC)

Aranızda hatırlayanlar var mı bilmiyorum ama bir zamanlar alacakaranlık kuşağı diye bir kuşak vardı. Bu kuşak ’ta değişik korku filmleri filan yayınlanırdı. Bazıları çok kaliteli ve gerilim dolu yapımlar olurken bazıları sıradan olabiliyordu. En çok sevdiğim türlerden biri olan ise psikolojik korku, gerilim türü idi. Bu tür siz daha çok kurt adam, vampir veya başka yaratıklar olmadan seslerle kimi zaman müzikler ve aniden karşınıza çıkan bir insan veya varlık ile korkutabiliyordu. Psikoljik korku zamanla oyunlarda da boy göstermeye başladı, daha çok fps oyunlarda etkili olan ve oyuncuyu depresif bir takım davranışlara sokan bu tip oyunlar son yıllarda bir hayli moda oldu.

Evet, arkadaşlar bugün de ön incelemesini yapacağımız oyun psikolojik korku veya gerilim fps oyunu olan layers of fear. Bu oyunda da önceden oynayanlar varsa amnesia veya penumbra’da ki gibi silah kullanmadan ilerleyebiliyoruz. Karşımıza çıkan bazı bulmacaları çözerek ve yine bazı objeleri inceleyip bazı yerlere kullanarak oyunu devam ettirebiliyoruz. Yine çoğu bu tarz oyunda olduğu gibi bilgilendirici notlar vs. bulabiliyoruz. Bu oyunda da amnesia’da ki gibi objeleri biz Mouse ile hareket ettirebiliyoruz. Yeri geldiğinde bir çekmeceyi açmamız gerekirken yeri geldiğinde vana gibi şeyleri çevirebiliyoruz. Ama her obje ile etkileşime girip fırlatamıyoruz. Bir de oyunun en güzel tarafı Türkçe destekli olması, oyunun yamasını beklemeden hemen oynayabilirsiniz arkadaşlar.

Gireceğiniz her ortamı doğru seçmeye özen gösterin zira girdiğiniz ortam yapacağınız ilerleyişe göre şekil değiştiriyor ve aniden bambaşka bir mekânda kendinizi bulabiliyorsunuz. Aldığınız itemleri karakterimiz otomatik olarak kullanıyor sizin herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor. Oyunda yaratık filan karşımıza çıkıyor mu bilmiyorum açıkçası çünkü benim oynadığım kadarıyla biliyorum sadece. Anlık korkular ve arkanızı döndüğünüzde size bir anda saldıracakmış gibi duran tablolar ve kitaplar haricinde bir şey göremedim çünkü.


Grafikleri oldukça güzel, müzikler ve ses efektleri sizi oyunun içine girmenize olanak sağlıyor. Devamlı değişen ortam sizi bir hayli gererek size ‘’ bu değişim nereye kadar devam edecek?’’ ve ‘’ nereye kadar bu saçmalık devam edecek ?’’ gibi soruları size sordurmayı başarıyor. Bu tarz fps, psikolojik korku, gerilim tarzındaki oyunları seviyorsanız layers of fear’ı sizlere tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar. 






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!