Mutant Nation inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Mart 2016 Çarşamba

Mutant Nation inceleme (retro arcade game)

Retro oyunlar bence oyunların şahıdır. Fikir babası ve öncüleridir. Zamanın da atari salonlarında ve akabinde evde değişik birçok konsolda oynadığımız arcade oyunlar kim derdi ki yılar sonra milyon dolarlık film bütçeleriyle yarışacak, hatta geçebilecek diye. Eskiden öylesine vakit geçirmek için, eğlence amaçlı oynadığımız bu yapımlar şimdi inanılmaz grafiklerle ve harikulade hikâyelerle karşımıza çıkıyorlar. Tabii ben eski oyunları çok önemsediğim için ve bunlara Retro,nostalji adı altında inceleme yaptığım için bazı arkadaşlar grafikleri beğenmeyip ‘’bunlar ne böyle ya’’ diyebiliyorlar. Bu oyunlar şimdi oynadığınız o yüksek bütçeli oyunların temelidir, babasıdır arkadaşlar onun için o eski arcade oyunlara vefasızlık yapmamalıyız.

 Evet, bu önsöz gibi yaptığım açıklamadan sonra gelelim bugünkü incelemesini yapacağımız Retro arcade oyunumuza. Oyunumuzun adı mutant nation, adından da anlaşılacağı üzere mutant yaratıklarla savaştığımız karşımıza garip garip canavarların geldiği bir oyun. Normalde iki kişilikte oynanabilen oyunumuzu isterseniz tek kişide oynayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunların çoğunda iki kişilik oynamak mümkün zaten. 6 bölümden oyunumuzda her turun sonunda yine diğer arcade oyunlardaki gibi boss savaşları yapıyoruz. Karakterimizin değişik süper güçleri var bunları sağdan soldan bulduğunuz harfler ile kullanabiliyorsunuz.

Oyunu neorage emülatöründe oynayabilirsiniz arkadaşlar ayrıca elinizde gamepad var ise ister arkadaşınızla isterseniz de kendi başınıza rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ben hemen hemen her defasında hatırlatmama rağmen bir kere daha aklınızda olsun belki bu yazıyı ilk defa okuyorsunuzdur diye bir defa daha tekrar edeyim. Arkadaşlar f11 tuşuna basıp enter’a bastığınızda oyunu kaydedip tekrar kaldığınız yerden devam etmek için ise f12 tuşuna basıp enter’lamanız yeterli. Oyunda emülatör sayesinde sınırsız credits eski tabirle jeton alabildiğimiz için ölümsüz gibiyiz. Rahat rahat stres filan yapmadan bir yüklenmede bil bitirebilirsiniz.

Sadece mutant nation değil nerage emülatör gibi diğer emülatörlar sayesinde yüzlerce hatta binlerce oyunu oynayabilirsiniz. İnternet2te koleksiyon yapılmış yerler gördüm. Ama siz yok sadece bu oyun gibi sevdiklerimi oynasam bana yeter diyorsanız o tabii sizin bileceğiniz iş arkadaşlar. Ben sonuçta incelemesini yapıyorum, zaten yıllar evvel bitiremediğim ve içimde bir ukde olarak kalan sonunu görmek istediğim oyunları ismini hatırlarsam bir şekilde bulup oynayıp bitiriyorum. Daha böyle çok oyun var. Mutant nation diğer arcade oyunlar gibi olmasa da çok sade ve basit gibi görünse de eğlencelik bir ilerlemeli dövüş oyunu diyebiliriz, hepinize tavsiye ederim arkadaşlar. İyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!