Serious Sam hd The Second Encounter inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Ocak 2016 Cumartesi

Serious Sam hd The Second Encounter inceleme (pc nostalji)

Son yıllarda oyunlarda epey moda olan akımlardan biri olan remake yani yenileme bir nevi restorasyon diyebileceğimiz o eski kare kare görüntülerin yüksek çözünürlüğe devşirildiği yapımların karşımıza devamlı fırınlanıp çıktığı bir zamanda bazılarını oynadığımız bazılarını ise oynayamayıp bu yenilenmiş haliyle oynamaya fırsat bulduğumuz oyunlar olabiliyor. Aslında bunda ticari fırsat ön planda diyebiliriz.

Bugün de anlayacağınız üzere aslında eski bir oyun olan ve remake haliyle elden geçirilmiş olarak karşımıza çıkan oyun olan serious sam hd the second encounter’ı inceleyeceğiz. Çoğunuz oynamıştır, oynamadıysanız bile adını duymuşsunuzdur. Valla ne yalan söyleyeyim bende ilk defa oynadım, lakin ps2’de oynamayı kafaya koymuştum ama her nedense bir türlü oynayamamıştım. Yıllar sonra nasip oldu ve hd olanını oynama şansı buldum.

Oyunumuzun içeriğini anlatacak olursak kızgın, ciddi sam adındaki bir savaşçıyı yönetiyoruz ve tuhaf abuk sabuk yaratıklarla kıyasıya bir savaşa giriyoruz. Oyunumuz 3 bölümden oluşuyor fakat 3 bölüm olmasına aldanmayın zira her bölümün alt kısımları var ve her bir kısım epey uzun diyebiliriz. Turlara başladığımız zaman bıçak ve tabancamız oluyor fakat ilerledikçe birçok değişik silah bularak kullanabiliyoruz. Pompalı tüfekten tutunda roketatara, sniper’dan bomba atarlı silaha, lazer silahından koca bir topa kadar geniş bir yelpaze mevcut. En etkili olan silahlardan biri ise serious bomb bu bomba sayesinde o anda hangi düşmanlarınız varsa hepsini patlatıp yok edebiliyorsunuz.

Ayrıca benim favori silahım olan ve çoğu oyunda kullanabildiğimiz gutling gun’ı da unutmamak lazım. Yine sağdan soldan bulduğumuz armor ile sağlığımızı koruma altına alırken bazı gizli bölümlerdeki koca kalp simgesini bulduğumuzda sağlığımız normalin epey üstüne çıkarak bize avantaj sağlayabiliyor. Oyundaki yaratıklardan biraz bahsedecek olursak demin yazdığım gibi abuk sabuk, bazılarının kafası olmamasına rağmen üstünüze bağırarak deli gibi koştukları oluyor. Bazıları dev robotlar olabiliyor. En sinir bozucular ise üstüne büyük bir hızla saldıran öküz benzeri yaratıklar ve sizi hiç rahat bırakmayan iskeletorlar.

Oyunda eğer isterseniz third person oynayabilme şansınız da var. Klavyenizden h tuşuna bastığınızda sam’in boyunu posunu görerek oynayabilirsiniz. Oyun çok zevkli ve eğlendirici olmasına rağmen yaratıkların saldırılarını biraz abartmışlar bence. Oyuncuyu daha rahat oynayabileceği bir ortam sunmalılardı ve belli bir dengeyi tutturmalılardı diye düşünüyorum. Onun için devamlı f6 tuşuyla sık sık save yapmanızı da tavsiye ederim. Zira oyunda sadece turları geçince save yapıyor.  Bir de isterseniz tab tuşuna basarak geliştirici hilelerini devreye sokarak düşmanlarınızı daha rahat bertaraf edebilirsiniz. Oyunun video incelemesinde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Grafikleri yenilenmiş haliyle serious sam çok kaliteli bir görünüme bürünmüş diyebiliriz. Hikâye ise pek düşünmeye değer olmayan sadece önünüze gelen yaratıkları yok edeceğiniz bir oyun onun için senaryo filan boş verin gitsin. Hasar modellemeleri fena değil yıkılan yapılar filan olmasa da yaratıkların parçalanması ve ağaçların devrilmesi filan güzel olmuş. müzikler gerçekten oyunun namına yakışır cinsten seçilmiş, oynayanı gaza getirmeyi iyi biliyor. Oyunda yapay zekâ diye bir şey yok. Devamlı manyak bir şekilde üstünüze saldırıyorlar. Zaten oyunun amacı o benim anladığım kadarıyla. Size boşluk bırakmadan durmaksızın aksiyon ve bunalım. Oynanabilirlik çok kolay değil ama az önce belirttiğim gibi hileleri devreye sokarsanız işiniz rahatlar ve kolayca oynayabilirsiniz. Bana quake 2 ve duke nuken karışımı daha doğrusu harmanlanmış hali gibi gelen serious sam hd the second encounter aksiyonu bol ve hızlı fps oyun severler için vaz geçilmezlerden biri olacaktır. Sakın eski diye aldanmayın eskisini oynadıysanız bile bence tekrar oynayıp bir deneyin derim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.












0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!