Cadillacs And Dinosaurs inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Aralık 2015 Pazartesi

Cadillacs And Dinosaurs inceleme (retro arcade game)

Yine eskilere dönüp maziye şöyle bir göz atalım istedim bugün. Şöyle bir ‘’ ey gidi günler’’ deyip ‘’atari salonlarına gidip ne oyunlar oynardım, jetonlara para yetiştiremezdim.’’ Diye arkadaşlar vardır. Lakin yaşı çok küçük olan arkadaşlar belki de atari salonlarının ne olduğunu bile bilmiyorlardır. Ama eskiler yaşı 30 yaklaşmış veya üstü olanlar ne demek istediğimiz iyi anlamışlardır.

Neyse o zamanlar atari salonlarına gider olanı harçlığımızı jetonlara yatırırdık fakat şimdi yıllar sonra emülatörler sayesinde istediğimiz arcade oyunu sonsuz kredimizle, canımız nerede bırakmak isterse kaydedip bırakabildiğimiz şekilde dilediğimiz gibi oynayabiliyoruz. Bugün de size Retro babında incelemesini yapacağım oyun çoğumuzun akıllarında ‘’mustafa’’ olarak yer etmiş olan cadillacs and dinosaurs. Neden adını böyle koymuşlar bilmiyorum ama oyunda cadillac namına pek bir şey yok. Sadece bir turda cadillac kullanabiliyoruz o kadar. Dinozorlar ise devamlı karşımıza düşmanımız olarak çıkıyor ama pek bizi zorladıkları söylenemez onun için pek de korkutucu değiller, en azında bu oyun için.

Oyunumuzda 4 karakter yönetebiliyoruz. Yıldızımız mustapha, jack, mess ve grubun tek bayan elemanı hannah. İsterseniz oyunu iki kişide oynayabilirsiniz. Eğer gameped’iniz varsa ve ve büyük ekran tv’ye bağlayıp tam ekran oynarsanız değmeyin keyfinize derim. Oyunu kawaks emülatöründe oynayabilirsiniz arkadaşlar. Ayrıca her seferinde hatırlatsam da bilmeyen veya ilk defa kullanan ya da bu yazımı yeni okuyanlar için oyunun kayıt tuşlarını da hatırlatayım. F5 ile save yapıyorsunuz, yine f7 tuşuna basarak kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Ve istediğiniz kadar kredi ile ölüp ölüp dirilebilirsiniz.

Gamepad tuş kombinasyonlarını size vereyim. Playstaion kolunu baz alarak söylüyorum, x ile yumruk tepik atabiliyorsunuz. Yön tuşuna sağa veya sola iki kere bastığınızda tepük atabilirsiniz. Kare ile zıplıyorsunuz her iki tuşa birden bastığınızda ise karakterlere özel saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. 7 kocaman,uzun tur oynayabiliyoruz. Turların sonlarında hemen hmen her arcade oyunda olduğu gibi bosslarla savaşıyoruz. Tur aralarında bonus tur filan yok. Yine sağdan soldan bulduğumuz pizza,tavuk gibi yiyecekler sayesinde sağlığımızı çoğaltabilirken yine bazı bulduğumuz silahları çok uzun sürmese de kullanabiliyoruz.

Sonuç olarak eğlenceli vakit geçirebileceğiniz isterseniz arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eski günleri yâd edebileceğiniz küçük boyutlu, atraksiyonu, dövüşü cabası olan non stop bir oyun oynamak istiyorsanız o zaman cadillacs and dinosaurs tam size göre diyebilirim. Kesinlikle oynayın pişman olmayacaksınız. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!