Rescue Team 4 (mini game) inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

9 Ocak 2016 Cumartesi

Rescue Team 4 (mini game) inceleme (pc)

Son yıllarda teknolojinin ilerlemesi ile beraber artan akıllı telefon ve tabletlerdeki uygulamalar ve işletim sistemleriyle beraber birçok küçük boyutlu ve eğlencelik oyunda piyasaya sürüldü. Bu oyunlar genel olarak küçük boyutlu oynaması basit, kaliteli grafikleri olmayan ve sabit mekânlarda geçen oyunlardı. Bu oyunlara mini oyunlar deniyordu. Popüler olanların yanı sıra bağımsız oyun stüdyolarının ve sadece mobil platformlara oyun üreten yapımcılar için müthiş bir ekmek kapısı olmuştu.

Bugünde incelemesini yapacağımız hızlı ve eğlenceli bir oyun olan ve daha önceden 3.sünü incelediğimiz yapım olan rescue team 4. Yazımın başında mini oyun nedir diye şöyle bir hatırlatayım dedim, tabii ki mini oyunlar sadece mobil platformlar da oynanmıyor. Pc’mizde de istersek bu tarz oyunlardan bulmamız mümkün. İşte oyunlardan biri olan rescue team, adından da anlaşılacağı üzere kurtarma ekibi üyelerini yöneterek yerine göre insanları kurtarıp doğayla bir savaş içine giriyoruz. Bazen deprem olabiliyor bazen bir volkan işimizi zorlaştırabiliyor ve yolumuza alevli engeller çıkarabiliyor.

Yine önceki oyundaki gibi süreye karşı oynuyoruz. Yani zamanla yarışıyoruz, bize verilen belli süre zarfında görevlerimizi ifa ederek yıldız alabiliyoruz. Eğer bize verilen limitten önce görevleri yaparsak 3 yıldız alabiliyoruz. Eğer süremiz limiti geçerde görevleri tamamlarsak 2 yıldız, bütün süre tamamlanırsa ise 1 yıldız alıyoruz. Süre bittiğinde game over olmuyor arkadaşlar onun için içiniz rahat olsun stres yapmadan oynamak isteyen arkadaşlar, rahat rahat oynayabilirsiniz. Toplamda 63 dolu dolu tur oynayabiliyoruz. İlk başlarda kısa olabilir fakat sonradan turlar daha uzun ve zor olabiliyor.

Turlardan yine önceki oyunlardaki gibi binalar kurup yıkabiliyoruz. house, burger cafe,marangoz ve benzinlik gibi. Bu binaları isterseniz turlardaki duruma ve görevlere göre geliştirip yıkabiliyorsunuz. Yine yolumuza çıkan engelleri ekibimizdeki elemanlarla açarak ilerleyebiliyoruz. Ama bina kurarken dikkat edin zira bazen yanlış seçimler oyuna baştan başlamanıza sebep olabilir. Elemanlarımız yemek olmadan hiçbir işi yapmıyor mesela. Elinizdeki stoklarınızı ekranın sağ üst köşesine bakarak değerlendirip eksik olan neyse ona göre binalarınızı inşa edebilirsiniz. Görevleri de ekranın sağ üst köşesinden takip edebilirsiniz.

Yine eski oyunlarda olan polis ve itfaiyeciler bu oyunda da mevcut, yanan binaları veya bazı karşımıza çıkan alev almış barikatları itfaiyeciler sayesinde söndürebiliyoruz. Bazı turlarda ise binalarımıza giren veya yolumuzu kapatan suçluları polislerin sayesinde, onları yakalayarak açabiliyoruz. Ama bunları yapmak içinde bayağı bir paraya ihtiyaç duyabiliyoruz. Polis ve itfaiyecilerin yanı sıra doktorlar da var bazı turlarda yaralanan vatandaş ve elemanlarımızı doktorlarla iyileştirip kurtarabiliyoruz. hatta bazı bölümlerde ulaşamadığımız bölgelere helikopter yardımı ile ulaşıp kurtarma operasyonlarını yapabiliyoruz.

Sonuç olarak küçük boyutlu size güzel zaman geçirtebilecek grafikleri ilk oyuna nazaran daha kaliteli ama oynanış ve ilerleme açısından önceki oyunlarla pek farkındalık olmayan rescue team 4’ü sizlere tavsiye ediyorum. Oynadığınız zaman farkı göreceksiniz. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!