Wick ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

22 Aralık 2015 Salı

Wick ön inceleme

Son yıllarda moda olan, çoğunluğunu bağımsız stüdyoların oluşturduğu piyasaya bol bol sürülen hayatta kalma oyunlarından tabiri caizse elimizi sallasak ellisi olmuş durumda. Bazıları kaliteli hikâyeleri, gerçekçi grafikleri ve korku dolu ambiansı olan mekanlarıyla gölümüzde taht kurmayı başardılar. Bazıları ise ne yazık ki pek önemsenmeden kaybolup gitti.

Bugün ön incelemesini yapacağımız oyunda sonunu daha doğrusu ileriki zamanlarda akıbetini tam olarak kestiremeyeceğimiz oyunlardan biri diyebiliriz. Açıkça söylemek gerekirse çok ses getirebilecek bir yapım gibi durmuyor, fakat gerek amnesia benzeri olması gerek küçük boyutlu olması ile belki oyunseverlerin ilgisini çekmeyi başarabilir. Bunu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.

Oyunda ne olduğu belli olmayan kapkaranlık bir ormanda kendimizi çıkış yolu ararken buluyoruz. Elimizde silah ve benzeri herhangi bir şey yok. Demin yazdığım gibi amnesia’da ki gibi silah kullanmıyoruz. Sağdan soldan bulduğumuz mumlarla önümüzü aydınlatabiliyoruz. Nereye gideceğimiz belli değil. Yani durumumuz ALLAH’a emanet, bu arada yaratık mı katil çocuk mu tam olarak ne olduğunu anlayamadığım bir varlık peşimizi bırakmıyor. Ondan kaçmak zorundasınız, yani koşmak zorundasınız. Belli bir mesafeyi koşabiliyorsunuz lakin bir müddet sonra karakterimiz yoruluyor bu esnada yakalanırsanız ölüyorsunuz.

Oyunda bazı ağaçlara iliştirilmiş ipucu niteliğinde bazı notlar bulacaksınız bu notlar sayesinde yolunuzu bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Nereye gideceğimiz konusu ise muamma, fakat benim tahminim bazen ileriye baktığınız zaman görünen ışıklar var sanırım bir şekilde o ışıklara ulaşmaya çalışacağız. Fakat devamlı kaçmak zorunda kalmamız ve peşimizdeki tuhaf varlığın nefesini sürekli ensemizde hissetmemiz, bizi oyunda diken üstünde olmamızı sağlıyor. Bu nedenle oyun sıkıcı bir hal alıyor. Yani hiç boşlukta kalıp soluklanacak zamanınız olamıyor.


Grafikleri ise fena değil bulunduğumuz ortam ve fps olması ise tabii cabası. Sonuç olarak küçük boyutlu,korku,hayatta kalma oyunu oynamak istiyorsanız ve son zamanlarda moda olan bu tarz yapımlardan birine örnek olarak tavsiye edebileceğim wick’i kesinlikle kaçırmayın oynayın derim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!