Dynasty Warriors Strike Force 2 (S.S.M Multi Raid 2) inceleme (psp nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Dynasty Warriors Strike Force 2 (S.S.M Multi Raid 2) inceleme (psp nostalji)

Aksiyon, dövüş ve savaş oyunları hep ilgimizi çekmiştir ve bizi en çok eğlendiren, vaktimizi harcatan oyun türlerinden olmuştur. Savaş, dövüş bunlar hiç güzel şeyler değil tabii ki, fakat sadece sanal alemde kalmak şartıyla yaşamadan, görmeden olmaz.

Bugün de incelemesini yapacağımız oyun bol bol dövüş ve aksiyon barındırıyor. Her defasında söylediğim, en sevdiğim oyun stüdyolarından biri olan koei firmasının oyunlarından biri olan ‘’dynasty warriors strike force 2’’ oyununu inceleyeceğiz. Oyunun İngilizce sürümü olmadığı için derme çatma ingilzce bir yamayla oynayabiliyoruz.

Bu arada oyunun adı multi raid 2 diye geçer. Herhalde japonya’daki ismi öyle olsa gerek. Neyse oyunumuzun analizine geçelim. Oyunumuzun öncelikle psp’ye çıktığını ve benimde bu oyunu emülatör ile oynadığımı hatırlatayım. Evet, önceden dynasty warriors oynadınız mı bilmem? Lakin çok zevkli ve eğlendirici bir oyundur.

Strike force ise biraz daha değişik bir tür diyebiliriz. Zira iki oyunu ayrı kategorilerde tutmakta ve ona göre analiz edip incelemekte fayda var. Dynasty warriors daha tarihi savaşları ve olayları ele alırken strike force biraz daha fantastik ve mitoloji ile beraber işin abartılmış hali diyebiliriz. Bu oyunda yine dynasty warriors’da olmayan şey yeni ve önceki hiçbir koei oyununda çıkmamış olmaları. Bazıları var ama hiç olmayan yepyeni karakterlerde mevcut.

Bunlar ilk çin imparatoru shi huang di, çin tarihinin en büyük savaşçılarından biri olan xiang yu, ayrıca, yu ji, mu wang ve wang gibi ilk bu oyunda yönetebildiğimiz savaşçılar var. Bu oyundaki hikâyemiz ise biraz warriors orochi’ye benziyor. Shi huang di diriliyor ve bütün çin topraklarını ele geçirmek için üç krallık savaşçılarının hepsine meydan okuyor. Bizim savaşçılarda durur mu hemen savaşa girişiyorlar.

Oyunumuz böyle bir şekilde başlıyor ve akabinde bir şehrin içinde gezebiliyoruz. Burası bizim yapacağımız savaşlar öncesi yani turlara girmeden önceki karakterlerimizi güçlendireceğimiz üssümüz diyebiliriz. Burada turları oynadıkça karakter açabiliyoruz ve dört kişilik bir takım oluşturabiliyoruz. Oyunumuzda level atlama sistemi mevcut, level 100’e kadar gidiyor. Lakin ben yapamadım net’ten bulduğum save dosyasıyla oynayabildim.

Kendi üssümüz olarak kabul ettiğimiz yeri biraz daha size ayrıntılı anlatmak istiyorum. S.room: buraya itemlerinizi bırakabiliyorsunuz ve istediğiniz zaman geri alabiliyorsunuz. shrine: buradan da açtığınız karakterleri takımınıza dahil edebiliyorsunuz. Guru: ekibinizin ihtiyaç duyabileceği bütün itemleri buradan temin edebiliyorsunuz. Fakat bazı şartlar var. Bunlar diğer geliştirmeler içinde gerekli turlarda bulduğunuz çeşitli taşlar ve o itemin veya silahın gerekli leveli ayrıca her oyunun olmazsa olmazı para olmadan hiçbir şey satın alıp kullanamazsınız.

Craftman: burada ise silahlarınızı güçlendirmek için bazı itemler takabiliyorsunuz. Merchant: adından da anlaşılacağı üzere satıcı diyebiliriz. Fakat öyle değil, daha çok takasçı diyebiliriz. Zira sizdeki itemleri başka itemlerle takas edebiliyorsunuz ve böylece ihtiyacınız olan itemleri böylece kullanabiliyorsunuz. Weapon: buradan ise levelimiz yetebilen silahları alarak karakterlerimizle kullanabiliyoruz.

İnform: buranın tam olarak ne işe yaradığını ne yalan söyleyeyim bende anlamadım. Zaten başta yazdığım gibi oyunun büyük çoğunluğu Japonca, şimdi diyeceksiniz ki ‘’neden oynadın kardeşim Japoncaysa?’’ diye. Evet, biliyorum ama dynasty warriors serilerini çok seviyorum ve tek oynayamadığım oyunları strike force olanlar. Neyse turlara girmek içinse öncelikle board’dan free mod niteliğindeki turları oynayabilirsiniz. Hem böylece karakterlerinizi güçlendirmiş olursunuz. Ayrıca iki kişi oynayın derim. Daha çok eğleneceksinizdir emin olun.

Board’ın yanı sıra gate’den ana hikâyeyi oynayabilirsiniz. Hikâye ise iki bölümden oluşuyor. Yine shrine’da bunu yin&yang olarak görebilirsiniz. Ve istediğiniz turlara buradan gidebilirsiniz. Bazı turları oynadıktan sonra şehrinizde panda veya küçük bir kız ya da dikilen bir adam bulabilirsiniz. Bunlar: genelde sizin işinize yarayacak şeyler panda ile konuşun evet biraz tuhaf gelebilir ama öyle bazen item verebiliyor bazende extra tur oynatabiliyor. Küçük kızda da aynı şey olabiliyor. Dikilen adamlar ise şöyle sizin şehrinizin bir yönetim şekli var ve siz her dükkânınızın yerine bir yönetici atamalısınız. Neden mi? Zira o yerlerinizin gelişmesi açısından, eğer geliştirmezseniz hiçbir yeni ve güçlü item ya da silah açamaz modifiyelerden yoksun kalırsınız.

Biraz da turlara değinelim, dört karakterinizin her şeyinden siz mesulsünüz ama turlara girdiğinizde onlarda sizi korumakla mesul. Zira turlarda çok iyi savaşıyorlar. Bu oyunda da diğer oyunlarda olduğu gibi musou var ama önce düşmanşları yok ederek doldurup önce fury moda geçiş yapmalısınız akabinde doldurduğunuzda musou çekebilirsiniz. musou’yu veya fury modu yapmak için üçgen ve çarpı tuşlarını kullanıyoruz.

Yine silahlarınıza güç sağlamak için defans veya atak için kare ve çarpı tuşlarına basabilirsiniz. Ayrıca karakterlerinize sağlık kullanarak onları koruyabilirsiniz ama korkmayın ölseler bile hemen geri geliyorlar önemli olan siz ölmeyin. Ama sizde korkmayın zira geri gelme limitiniz var. Turların içinde iken ekranın sağ altında bir daire göreceksiniz işte o bitene kadar turları oynayarak geçebilirsiniz.

Bu oyunda devamlı yazımın başında da belirttiğim gibi mitolojik ve uçuk şeyler görebilirsiniz. Evet devamlı uçan bazıları küçük bazıları dev bazıları ise boss niteliğinde birçok düşman.  Ama sizde uçan düşmanlarınıza l1 tuşuna basarak hedef alıp uçabilirsiniz. Ayrıca karşılaştığımız big bossların yani shi huang di ve xiang yu gibi karakterlerin yaratık formu da var onlarda bayağı devler ve hakları çoklu. Artık takımınızdaki güçlendirerek bu yaratıklarla kıyasıya savaşa girebilirsiniz.

Sonuç olarak psp emületöründe olduğu ve nostalji kapsamında bakmak gerekirse grafiklerinin orta halli olduğunu söyleyebiliriz. Hikâye ise yine önceden yazdığım gibi warriors orochiye çok benziyor. Yani sıradan diyebiliriz. Özgün değil. Müzik ve sesler yine diğer dynasty warriors oyunlarıyla aynı eğer değişik varsa bile çok yeni yok diye düşünüyorum. Oynanabilirlik çok kolay değil, zira diğer dynasty warriors’ları düşünecek olursak kıyaslamayın derin. Yani ben bütün dynasty warriors’ları oynadım bunu hayli hayli oynarım derseniz bittiniz. Ben de öyle sanmıştım ama duvara tosladım. Ama canınız sıkılmasın istiyorsanız zorluk seviyesini en alta getirdiğinizde rahat rahat oynayabilirsiniz.

Ayrıca bazı karakterler ne yazık ki açmak çok zor ben internetten bulduğum tam açılmış save dosyaları sayesinde görebildim ve oynayabildim siz de isterseniz benim gibi yapabilirsiniz. Evet, çok uzun bir yazı oldu. Bende bu kadar süreceğiniz tahmin etmiyordum. Neyse arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz bol aksiyon içeren tarihi aynı zamanda mitolojik ve tuhaf yaratıklarla savaştığınız bir oyun olan dynasty warriors strike force 2’yi ( multi raid 2) size kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar. 










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!