Calvino Noir ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Calvino Noir ön inceleme (pc)

Bugün platform oyunlarından vazgeçemeyenler için değişik eğlenceli ve bir o kadar da gizlilik içeren bir oyun olan ‘’calvino noir’’ oyununun ön incelemesini yapacağız. Oyunumuz eski bir filmden uyarlanarak sanal dünyaya aktarılmış. O bakımdan hikâye olarak çok şey beklemek bizim en tabii hakkımız.

1930’ların o mafyaların her yere hâkim olduğu adaletin zayıf ve tecelli etmediği zamanlarda geçen oyunumuzu 2 boyutlu olarak adlandırdığımız kamera açısıyla oynayabiliyoruz. Değişik mekânlara giderek bazı kişilerle diyaloglara girerek gitmemiz gereken yerlere gidip görevleri yerine getirebiliyoruz.

Bu arada oyun Türkçe destekli, böyle olunca işimiz daha kolay oluyor ve hikâyeyi, görevleri anlayarak ve ne yapmamız gerekiyorsa onu özümseyerek yapmamıza olanak veriyor. Oyunda ilerlerken elimizde bir fener var onu karanlık mekânlarda kullanarak yolumuzu daha rahat bulabiliyoruz.

Lamba’nın yanı sıra başka bir item veya silah filan yok, ileriki turlarda kullanabiliyor muyuz? Bilmiyorum. Bir de bazı bölümlerde gizlilik işin içine giriyor. Ortalıkta gezen bekçilere yakalanmadan görevleri yerine getirmelisiniz. Evet, silahınız yok ama saklanabileceğiniz yerler var. Ekranın altında üzerinde engel işareti olan göz işareti çıktığında anlayın ki oraya saklanarak bekçilerden korunabilirsiniz.

Ayrıca arkadan sessiz bir şekilde yaklaşarak bekçileri etkisiz hale getirebilirsiniz. Karşılarına çıkıp dövüşmeye sakın kalkmayın zira sizi hemen öldürürler, hiç affetmezler. Yürürken bile dikkatli olun çünkü ayak seslerinizi duyabiliyorlar, eğer başlarının üstünde limit çıkarsa anlayın ki bir şeyler döndüğünden şüphe ediyorlardır demek, hemen bir yere girip saklanın.

Bunun yanı sıra bazı bölümlerde çift karakter yönetebiliyoruz. Ve karakterlerin kendine özgü yetenekleri olabiliyor. Bir karakter bekçileri etkisiz hale getirebilirken diğer mekanik eşyaları veya bazı araçları kullanabiliyor.

Sonuç olarak ‘’calvino noir’’ düşük boyutlu ve pc’nizde sistem gerektirmeyen eğlenceli ve güzel zaman geçirebileceğiniz bir oyun. Ayrıca Türkçe olması da cabası. Eğer güzel vakit geçirmek istiyorsanız ve o eski mafya hikayeli filmleri seviyorsanız bu oyunu kesinlikle kaçırmayın oynayın derim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!