Bladestorm Nightmare ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

4 Haziran 2015 Perşembe

Bladestorm Nightmare ön inceleme (pc)



Çokta bilindik bir oyun stüdyosu olmayan ama aslında bayağı eski bir mazisi olan koei firmasının son bombası olan bladestorm’un ön incelemesini yapacağız bugün.

Daha önceki oyunları pc’ye çıkarmamıştı koei, zaten yeni nesil konsollara çalışıyorlardı ama son yıllarda bu isteklerini kırdılar ve artık pc’ye de oyun çıkarmaya başladılar. Mesela yıl sonuna doğru çıkacak olan 2 oyunu pc’ye duyurdular.

Biri samurai warriors 4-2 diğeri ise nobunaga ambition’un yeni oyunu. Normalde samurai warriors’un önceden pc’ye çıkan oyununu hatırlamıyorum, keza nobunaga ambition’da öyle fakat son yıllarda dynasty warriors’un PC’ye birkaç oyununu çıkartmaları ve bundan güzel sonuç almalarıyla beraber bundan sonraki oyunları herhalde PC’ye çıkarma kararı aldılar.

Evet, kısa bir bilgilendirmeden sonra gelelim oyunumuzun ön incelemesine daha önceden birçok koei oyunu oynadım fakat ilk defa bladestorm oynadım ve mekanik olarak acaba benzerlikleri var mıdır yok mudur bilmiyordum. İlk olarak oyuna başlamadan önce rpg oyunlarındaki gibi kendi karakterimizi modelliyoruz. İstediğiniz yüz şekli, ad, boy pos gibi şeyleri yaptıktan sonra oyuna başlayabiliyoruz.

Ve istediğiniz savaşçı sınıfını seçip senaryoları oynayacak hale gelebiliyorsunuz. Senaryo moduna girdiğimizde karşımıza nightmare ve hundred years’war adında iki senaryo çıkıyor. nightmare mod daha çok fantastik olan yaratıkların, ejderhaların ve trolerin olduğu bir senaryo, hundred years’war ise orta Çağ’da geçen yıllarca süren uzun savaşları anlatan bir hikâye.

Oyuna taverna tarzı bir yerde başlıyoruz burada çeşitli şeyler yapabiliyoruz bir nevi üssümüz gibi bir şey. Anlaşmalar yapabiliyoruz anki statümüze bakabiliyoruz. Satıcıdan savaşçımıza silah, zırh gibi ekipmanlar alabiliyoruz.

Daha sonra kontrat yapı tura başlayabiliyoruz. 3 çeşit saldırı imkânımız var ama bu savaşçı sınıflarına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu saldırıları ise ı,j ve l tuşları ile gerçekleştirebiliyoruz. Ben klavyeyle oynadım arkadaşlar eğer sizin gamepad’iniz varsa oyun desteklediği için oynayabilirsiniz.

İlk başta size pratik babında bazı basit hareketler öğretiliyor saldır ve 30 düşman askeri yok et gibi. Okçu birlikleri ile saldır yok et gibi. Oyunda düşman askerlerini ne kadar çok yok ederseniz ve level atlarsanız yanımızdaki savaşçılarımız o kadar fazlalaşıyor. Bazı yeteneklerde açıp savaşçınızı güçlendirebiliyorsunuz ama ben fazla oynamadığım için ve ilk bladestorm deneyimim olduğu için fazla ayrıntılı bilgi veremeyeceğim. Ancak oyunu bitirdikten sonra detaylı bilgi verebilirim.

Saldırıları yaparken çok dikkatli olun zira 3 çeşit olan saldırılarınızın belli bir dolma zamanı var. Saldırılar dolana kadar beklemek zorunda kalıyorsunuz ancak ya koruma yapabilirsiniz, Ya da geri çekilebilirsiniz. Bu saldırı çeşitleri önceden de dediğim gibi savaşçı sınıflarına göre değişkenlik gösteriyor ben size yayan kılıçlı askerlerinkinden örnek vereceğim.

1. tackle bu ismi zaten çok duymuşsunuzdur, ileri doğru kalkan ile sert bir şekilde yapılan hamleye verilen saldırı şekli. 2.mighty arm bu da kalkan ile koruma arkadaşlar bu tuşa basıl tutacaksınız ve diğer saldırılarınızın limiti dolana kadar koruma yapabilirsiniz, yalnız bir şeyi unutmayın korumanın da bir süresi var. 3.heavy strike bunu zaten hemen anlamışsınızdır savaşçılarımızın kılıçlarıyla veya ellerindeki silahlarıyla yaptıkları hamle.

Sonuç olarak grafikleri önceki oyunları gibi çok tatmin edici değil, fakat bundan önce bu firmanın birçok oyununu oynamama rağmen bu oyun bana çok komplike ve zor gibi geldi. Ama oynadıkça açılırmışım ve sanki ustalaşıp bayağı zevkli bir hal alacakmış gibi gelmedi de değil. Neyse arkadaşlar değişik hem rpg hem de strateji oyunu iç içe geçmiş ortaya bir karışık isteyenler için kaçırılmaması gereken bir oyun. Hepinize iyi oyunlar.








0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!