Dynasty Warriors 8 Empires ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Mart 2015 Salı

Dynasty Warriors 8 Empires ön inceleme



Tarihi simülasyon ve strateji oyunları hep çok ilgimizi çekmiştir. Oynamaktan bir an bile sıkılmamış ve her oynadığımızda büyük keyif almışızdır. Bugünkü ön incelemesini yapacağımız oyunda tarihi günümüze getiren oyunlardan bir tanesi olan dynasty warriors 8 empires oyunu
Dynasty warriors’un empires oyunları aslında hikâye barındırmayan daha çok haritada bölge ele geçirmeye dayalı sıradan oyunlarındandır. Lakin bunu oynanır hale getirebilmek için yeni karakter, değişik yetenekler, karakter yapabilme ve bonus içerikler gibi şeyler koyarak oyunseverlerin beğenisine sunuyorlar.

Bu oyunumuzda hikâyemizden bahsetmiyorum sadece kısaca eski çinde üç krallık zamanında geçen büyük savaşları ve o savaşlarda yer alan efsane insanları anlatan bir hikâye diyebilirim. Ana oyunlarla aynı oynanış mekaniklerine sahip olan oyunumuzda sadece stragems kullanabiliyoruz. Değişik stragemler mevcut bunları oyun içinde alıp turlarda kullanabiliyoruz.

Empire modda ise eski oyunlara nazaran daha strateji öğesini ön plana çıkarmışlar bir ara zamanı değiştirirken aklıma yine aynı firmanın bir diğer oyunu romance of the three kingdoms geldi. Bu oyundaki gibi counsil var adamlarınızı toplayıp istişare edebiliyorsunuz.

Yine eski oyunlardaki gibi eventler var bu eventleri yaparak karakterlerin değişik resimlerini veya bonus içeklerini açabiliyorsunuz. Edit modda ise istediğiniz gibi karakter yapıp oynayabiliyorsunuz.
Gelelim oynanış mekaniklerine karakterlerimize turlara girmeden önce istediğiniz silahı seçip kullanabiliyorsunuz. Alternatif silahınızı da istediğinizi seçebilirsiniz. Bu oyunda 9 karakterin silahını yenilemişler yine silahlarınızı geliştirebilir ayrıca element takabilirsiniz.

Karakterlerinize item’de takarak güçlendirebilirsiniz. Karakterlerimizin bir dünya silahları var bunlara galeriye girip bakabilirsiniz. Hatta birçok değişik şeye bakabilirsiniz. 8 extreme legends’ta level atlama sistemi vardı bu oyunda öyle bir şey yok bunun yanı sıra güçlü silahları nasıl açacağımızı da pek anlamadım zira öldürdüğümüz düşmanlardan hiçbir şey çıkmıyor. Eski oyunları oynadım evet en son 5 empires’ı oynamıştım o oyun bu kadar karışık değildi daha ayrıntısız düz bir oyundu bu oyunu daha çok detaylandırmışlar ancak oyun bitirdiğim zaman detaylı anlatım yapabilirim.

Neyse sonuç olarak eğlenceli, zevkli zaman geçirmek istiyorsanız ve çin tarihini çok seviyorsanız önceden dynasty warriors’u biliyorsanız pc’de yine oynamak isterseniz yalnız şunu hatırlatmadan geçmeyeyim grafiklerden yine bir şey beklemeyin, çoğunlukla bir önceki oyunla aynı diyebilirim. Oyunu gamepad ile de oynayabilirsiniz fakat tuşları atamak biraz zor arkadaşlar. İyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!