Republique ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Mart 2015 Salı

Republique ön inceleme



İçinde gizem, gizlilik ve macera olan filmler ve oyunlar bize hep ilginç gelmiştir. Belki bizi daha çok heyecanlandırdığı için veya acaba ne olacak dedirttiği içinde olabilir. Bugün ön incelemesini yapacağımız oyunumuz republique’de bu tarz oyunlarda diyebiliriz.

Hope adında yönettiğimiz karakterimiz tuhaf bir hastane tarzı ve gelişmiş bir araştırma merkezinde bir şekilde kaçmaya çalışıyor, zaten post modern bir havası olan oyunumuzun muhtemelen yıl olarak 2000 bilmem kaç yılı olduğunu söylemek biraz güç ama günümüzden çok ileride olduğu kesin.
Karakterimizi yönlendirme çok ilginç neden mi? Zira tıkla-ilerle oyunlarındaki gibi imleç tıklamasıyla karakterimizi yönlendiriyoruz.

Yani yön tuşları sadece kameraları yönlendirmede işe yarıyor. Kamera demişken karakterimize kameralara geçiş yaparak değişik açılardan yardımcı oluyoruz ve açamadığı kapıları ve gitmesi gereken yerleri gösteriyoruz. Bunu yapmak için space tuşuna basmanız yeterli ya da ekranın sağ üst tarafında gözüken göz simgesine tıklayın.

Hücrenizden kaçarak gizlice bekçilere gözükmeden ilerlemek zorundasınız. Eğer bekçiler sizi yakalarlarsa hücrenize geri tıkıyorlar. Fakat bulduğunuz biber spreyi ile bekçilerin suratına sıkarak hemen kaçabilirsiniz. Devamlı oyunu durdurarakta değişik kameralara geçip karakterinizi daha rahat görerek yönlendirebilirsiniz.

Karşımıza çıkacak olan bulmacaları bir şekilde çözmeye çalışıyoruz fakat önceden de yazdığım gibi devamlı saklanmak zorundasınız, Zira her yer bekçilerle dolu.
Grafik bakımından güzel bir oyun hikâyeside çok ilgince benziyor. Zira orijinal bir oynanış mekaniği var. Karakterimize kameralar aracılığıyla yardım etme açıları bizim yapmamız gerçekten harikulade bir fikir olmuş. Şunu da hatırlatayım bu oyunda bölüm bölüm piyasaya çıkacak arkadaşlar. İyi oyunlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!