Assassin’s Creed Freedom Cry ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Mart 2015 Pazartesi

Assassin’s Creed Freedom Cry ön inceleme



Son yıllarda dur durak bilmeyen hızına yetişemediğimiz yapımlardan biri olan ve her yeni oyunuyla ses getiren assassin’s creed’in ilk dlc olarak karşımıza çıkan fakat daha sonradan genişletilmiş paket olarak piyasaya sürülen assassin’s creed freedom cry oyununu inceleyeceğiz.

Aslında bize çok yabancı olmayan bir karakteri yönetiyoruz. Black flag’tan tanıdığımız Edward kenway’in serdümeni yani ikinci kaptanı adewale’in özgürlük savaşını ve intikamını bu oyunda görüyor ve oynuyoruz. Black flag’i oynayanlar hemen hatırlayacaktır adewale suikastçilere katılıyordu.

Aslında oynanış mekanikleri konusunda çok değişiklik yok zira 4 black flag’taki her şeyle bire bir aynı diyebiliriz. Sadece ufak birkaç değişiklik var adewale’i yönetmemiz ve silahlarında da bazı değişiklikler var mesela blunderbuss adı verilen geniş namlulu tüfek tarzı silah, bunun yanı sıra machete. Bu silahları da geliştirip daha iyi olanlarını satın alabiliyoruz fakat onun içinde paraya ihtiyacınız var. Bol bol görev yapıp hazine sandıkları bulup istediğinizi satın alabilirisiniz.

Oyun her ne kadar dlc gibi gözükse de aslında kendi başına bir oyun diyebiliriz. Zira oyunu 4 black flag olmadan da oynayabiliyorsunuz. Ben direk kurdum hiçbir sorun olmadan oynadım zaten video incelemeyi öyle yaptım. Yani illaki assassins creed 4 black flag pc’nizde kurulu olacak diye bir kaide yok.

Sonuç olarak önceden de yazdığım gibi 4. Oyunla hemen hemen farklılık göstermeyen bir yapıya sahip bazı görevlerde de değişiklik olabailir. Adewale’le daha çok köleyi özgürlüğüne kavuşturma mesela gerçi edward’lada köle kurtarma görevleri vardı. Adewale’in amacı onun gibi küçüklüğünden beri tutsak edilmiş insanları özgürlüğüne kavuşturmak olduğu için biraz daha fazla esir kurtarma oynayabiliriz belki buda biraz sıkabilir. Neyse sonuç olarak bu oyunun hayranlarının kaçırmaması gereken bir oyun. İyi oyunlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!