Hitman Contracts inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

9 Şubat 2015 Pazartesi

Hitman Contracts inceleme (ps2 nostalji)



ıo interactive stüdyolarının hazırladığı eidos firmasının 2004 yılında dağıtımcılığını üstlendiği aksiyon oyunu hitman contracts’ı inceleyeceğiz.

Oyunumuzda bir kiralık katili daha doğrusu tetikçiyi yönetiyoruz. Aslında yönettiğimiz ana karakterimiz çok var. Zira gizli bir örgütün çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu katiller aslında çocukluklarından beri sadece öldürmek için yetiştirilmişlerdir. Serinin 3. Oyunu olan contracts’ta ise geçmiş’e dair bazı gerçeklerle yüzleşip işin aslını öğreniyoruz. İlk başta tuhaf bir özetle başlıyor oyunumuz fakat dediğim gibi ilerledikçe her şey açığa kavuşuyor. Oyuna başlamadan önce training(alıştırma) yapmanızı tavsiye ederim.

İlk başta fazla silah olmadığı için kısıtlı silahları kullanabiliyorsunuz. Fakat turlarda silahları kullandıkça trainingde de çeşitli silahları kullanabiliyorsunuz. Mesela karakterimize özel silahlar var. Örneğin şırınga düşmanlarınıza enjekte ederek işlerini bitirebiliyorsunuz. Veya arkalarından yavaşça yaklaşıp fiber telle boğazlayabiliyorsunuz. Maymuncuk, dürbün ve gece görüşü gibi değişik ekipmanlarımız da mevcut. Oyunda değişik kıyafetler de giyebiliyoruz.

 Öldürdüğünüz kişileri saklayabiliyorsunuz ve öldüreceğiniz kişileri ise değişik yollardan da halledebiliyorsunuz. Örneğin sessiz öldürmek istiyorsanız sniperla (keskin nişancı tüfeği ile) veya uyuyorsa yastıkla boğarak da öldürebilirsiniz. Odalara girmeden önce anahtar deliklerinden içeride kimse var mı diye kontrol yapabiliyorsunuz. Ayrıca öldürdüğünüz kişilerin üstlerini kontrol edip mermi, silah vb. şeyler alabilirsiniz.

 Ayrıca bu oyunda ne kadar gizli ve sessiz adam temizlerseniz o kadar iyi zira önünüze geleni pat küt vurursanız alarm veriliyor ve bütün nöbetçiler sizi arıyor. Ama sakın korkmayın tamamıyla da gizlilik içeren bir oyun da değil, ben birçok turu gizlenmeden geçebildim. Oyunun en sevdiğim özelliklerinden biri ise sağ analog tuşuna tıkladığınızda oyunu fps olarak da oynayabilmemiz. Sağlık durumu ise hiç iç açıcı değil turlarda sağlık paketi filan bulunamıyor ne yazık ki ancak istediğiniz yerde kayıt yapabiliyorsunuz. Ayrıca karakteriniz öldüğü zaman bir anda slow motion oluyor. Yani bir nevi matrix, anlayacağınız yavaş çekim oyun son buluyor. Oyunda silah çeşitleri de gayet güzel ve kullanışlı silahlar mevcut turlar sıkıcı derecede uzun değil görevlerinize odaklanıp haritadan bularak turları geçebilirsiniz.

Grafik bakımından yılına göre etkileyici bir oyun hikâye ise gerçekten çok enteresan, müzik ve sesler fena değil, hasar modellemeleri orta ayar diyebilirim. Karakter ve çevre modellemeleri güzel olmuş. Yapay zekâ ise saklanarak çatışmayı iyi beceriyorlar. Ayrıca diğer nöbetçiler öldüğünde etrafta dört dolanıp sizi arıyorlar. Oynanabilirlik her ne kadar zor değil desem de size belki biraz karışık gelebilir.

Ama normalde oynayıp training’ide geçerseniz rahatça oynarsınız diye düşünüyorum. Mesela arabayla kovalamaca da olabilirdi. Oyunda extra adına hiçbir şey yok. Evet bütün bunları birleştirip bir ortalama verecek olursak hitman aksiyon oyunu olarak istenileni vaat edip veren bir oyun diye düşünüyorum, eğer oynamadıysanız gerçekten size eğlenceli ve vurdulu kırdılı atraksiyonu bol dakikalar geçireceğine emin olun benden söylemesi, iyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!