Borderlans inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

21 Şubat 2015 Cumartesi

Borderlans inceleme (pc nostalji)



Hepimiz post-apokaliptik dönem filmlerinden veya oyunlarından hoşlanmışızdır. Bize gizemli gelen şeyler olmuştur acaba insanlık büyük savaş sonrasında nasıl hayatta kalmayı becerebilecekler diye.
Yine eskiden bu tarz bir film olan mad max’i izleyenleriniz varsa bu yazımızda incelediğimiz oyunumuz borderlands ile benzerlikler olduğunu göreceklerdir. Sanırım yapımcılar biraz ilham almışlar. Ha bu arada yapımcılar daha önceden brother in arms oyununu da yapan gearbox software’di.

Oyunumuz açık dünya rpg tarzında diyebiliriz. Hikâyemiz ise kısaca şöyle: insanların daha doğrusu paralı katil veya savaşçıların pandora adı verilen gezegende veya dünyanın yok olmanın eşiğine geldikten sonra verilen isim tam olarak bilemeyeceğim. Bu gezegende tuhaf gizemli bazı şeyler vardır bu ya büyük bir hazinedir ya da insanların yaşamasını daha kolay hale getirecek bir teknolojidir. Ve bu gizemi çözmek için birçok insan kendini feda etmiştir.

Oyunumuzda dört karakterimiz var istediğimiz seçebiliyoruz ama oyuna girdikten sonra ne yazık ki değiştirebilme şansınız yok. Her birinin kendine has yetenekleri mevcut silahlar konusunda uzman olan soldier, keskin nişancı olan ve daha çok Ninja tarzı bir savaşçı benzeri hunter, grubun izbandutu ağı silah uzmanı ve yakın dövüşte sınır tanımayan berserker ve son elemanımız grubun tek bayan elemanı isterse görünmez olabilen ve şok vuruşlarıyla düşmanı etkisiz hale getirebiliyor.

Her bir karakterimizi ayrı silahları kullanıyor gibi gözükse de aslında oyunda istediğiniz silahı kullanabiliyorsunuz ama her karakterin uzman olduğu silahı daha iyi kullandığını unutmayın. Oyuna başladığımızda ise ilk olarak training niteliğinde basit görevler yapıyoruz mesela skugs adı verilen değişik yaratıklardan öldür gibi.

Oyunumuzda menüye girdiğimizde ise detaylı envanter karşımıza çıkıyor. İlk olarak karakterimizin kullanabileceği silahları görüyoruz. Bunun yanı sıra karakterimize ekip yapabileceğimiz silahlar var. İstediğiniz silahı ekip yapabilirsiniz fakat bazı silahlar için üst levellerde olmanız gerekiyor.
Tabii bu silahları ve cephaneyi ne yazık ki çoğu oyunda olduğu gibi para ile almak zorundasınız. Ama sadece para ile de değil o kadar korkmayın bazı öldürdüğünüz özellikle boss niteliğindeki düşmanlarınızdan bayağı iyi silahlar ve para çıkıyor. Veya bazı gizli yerleri kazarakta silah veya para bulabilirsiniz. Ayrıca bazı sandıklarda cephanede mevcut.

Silahlarınızın daha güçlülerini mesela elementli olanlarını da yine level atladıkça açıp alabilirisiniz. Bu sayede düşmanlarınızı daha rahat halledebilirsiniz. Menüdeki yetenek kısmında ise yine level atladıkça aldığınız puanlarla karakterinize özgü güçlerini geliştirip kullanabiliyorsunuz. Aktif olduğu zaman f tuşuna basarak kullanabilirsiniz. Görevleri bulmakta şayet zorlanıyorsanız yine menüde bulunan haritadan bakarak kare şeklinde yanıp sönen yere gitmeniz gerekiyor. İlk başlarda görevler yakında olduğu için tabana kuvvet gidiyorsunuz lakin sonradan havadar bir aracınız oluyor ve görevlere bu araçla gidebiliyorsunuz.

Grafik bakımında çok kaliteli diyebilirim benim en sevdiğim tarz olan cell-shade8plastik kaplama) kullanılmış, hikâye çok derinlemesine olmasa da bir gizemi var. Müzik ve sesler oldukça eğlenceli, hasar modellemeleri fena değil, çevre, karakter ve silah modellemeleri oldukça başarılı, yapay zekâ biraz kıt, oynanabilirlik konusunda şunları söyleyebilirim başta bana kolay gibi gelmişti lakin ilerledikçe acı gerçekle karşılaştım zira bazı bosslar size can çektiriyor yani bir türlü öldüremiyorsunuz.

 Her ne kadar sağlık limitinizin üstünde armorunuz olsa da bir işe yaramıyor fakat öldüğünüzde size ikinci bir şans veriliyor burada düşmanınızı çabuk halledebilirseniz eğer oyun devam ediyor yok edemezseniz en yine en son kayıtlı yerden bir miktar para karşılığında devam ediyor. Çeşitlilikte iyi diyebiliriz bir dünya silah, düşman araç vs. sonuç olarak size eğlenceli ve bir o kadar uzun zaman geçirebilecek açık dünya, rpg,fps diyelim borderlands oynamayanlara tavsiyem oynayın tabii ki sabrınız varsa oynayanlara da bir selam olsun. İyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!