Ghost Recon Advanced Warfighter inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Şubat 2015 Cuma

Ghost Recon Advanced Warfighter inceleme (ps2 nostalji)



ubisoft firmasının 2006 yılında piyasaya sürdüğü fps oyunu tom clancy’s serilerinden olan ghost recon adwanced warfighter oyununu inceleyeceğiz.

Rainbow six oyununun serilerini oynamadıysanız bile illaki duymuşsunuzdur. Ghost recon’da rainbow six tarzı fps ve takımlardan oluşan taktik, savaş oyunu diyebiliriz. Bu özel ekip prototip silahları ve özel donanıma sahip vuruş gücü yüksek ve özel askerlerden seçilmiş elit bir tim’dir. İlk olarak tek karakter olsak da ileride emir verebileceğimiz askerlerimiz oluyor.

Ekibinize çok çeşitli olmasa da beni takip et, şuraya git, ateş et gibi emirler verebiliyorsunuz. Boş bulduğunuz ağır makineli silahlara girip düşmanları etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Turlarda kullandığınız silahları siz seçemiyorsunuz. Genellikle prototip bir makineli tabanca,el bombası ve değişik sniper tüfekleri kullanabiliyorsunuz. Askerlerimiz tam donanımlı oldukları için gece görüşleri de mevcut, silahlarımızın ise dürbünlü oluşu düşmanı yok etmede çok işimize yarıyor diyebilirim. Menüde bulunan quick mission(hızlı görev) yeni geçtiğiniz turları isterseniz tekrar oynayabilirsiniz. Burada silahları siz seçebiliyorsunuz. Survival mod’da ise karakterinizle istediğiniz silahları seçip hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Enemy Hut’ta (düşman avı) normal düşman askerlerini görevsiz bir şekilde temizliyorsunuz o kadar. Grafik bakımından pek tatminkâr bir oyun olduğunu söyleyemeyeceğim. Hikâyenin ise bence uyduruk ve basit oluşu oyunun zevkini daha da kötüye çekmiş. Müzik ve sesler fena değil, hasar modellemeleri ise sadece ateş edip patlatabildiğiniz arabalardan mevcut, çevre modellemeleri berbat, yapay zekâ diye bir şey yok.

Devamlı size ortalıkta salak salak ateş eden düşman askerleri var. Öldükleri zaman bile yere tuhaf şekilde yere düşüyorlar. Oynanabilirlik bu kadar kötü şeyi saydıktan sonra ne diyebilirim bilmiyorum. Bu oyunu almadan önce Bilgisayar’da oynadıklarını gördüm pc versiyonu müthişti. Grafikleri harika, hasar ve çevre modellemeleri daha iyi ve çatışma gerçekçiliği müthişti. Ayrıca pc’deki silahları customize( yani siz dürbün takıp silahınızı geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca daha başka parçalarda takabiliyorsunuz.) duvar köşesinden bakıp ateş edebiliyorsunuz.

Falan filan fakat ps2’dekini aldığımda PC’deki gördüğümle hiç alakası olmadığını anladım. Acaba neden yapımcılar ps2’ye çıkardılar bu oyunu az da olsa neden uğraştılar anlamadım. Keşke ps2’ye çıkartmasalardı da biz de bu halini görmeseydik. Neyse ben sadece oynayayım benim için fark etmez diyorsanız siz bilirsiniz. Ama benden tavsiye pc’niz varsa onda oynayın ps2’de oynamayın derim. İyi oyunlar.








0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!