X-Men Legends 2 Rise of Apocalypse inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

14 Aralık 2014 Pazar

X-Men Legends 2 Rise of Apocalypse inceleme (ps2 nostalji)



Raven software’in hazırladığı activison firmasının 2005 yılında piyasaya sürdüğü x-men legends 2’yi inceleyeceğiz.

İlk oyunun büyük yankı uyandırmasından sonra yapımcılar kollarını sıvadılar ve hemen ikinci oyunu piyasaya çıkardılar. Bu oyununda ilk oyuna nazaran gözle görülür değişiklikler var. Öncelikle bu oyunumuzda en büyük düşmanımız olan magneto ve adamlarıyla müttefik oluyoruz. Ve oyunun alt başlığından da anlaşılacağı üzere apocalypse karşı savaşıyoruz.

Yine ilk oyundaki gibi level atlama sistemi var. Karakterlerimize her level atladıklarında kazandığınız puanlarla açılan hareketlerini güçlendirebiliyorsunuz. Bulduğunuz itemleri karakterlerinize takabiliyorsunuz, istersek item satın alabiliyor veya satabiliyorsunuz. Bu oyunda değişik x-men karakterlerini kullanabiliyoruz. Ayrıca değişik modellerini de alabiliyoruz. Yine xtraction point’ten karakterlerinizi seçip dörtlü favori takımınızı oluşturabilirsiniz.

İlk oyunda da olan trivia game(soru-cevap oyunu)bu oyunda da mevcut, x-menle alakalı sorulara cevap veriyorsunuz bildiğiniz takdirde experience alıyorsunuz. Ayrıca yine ilk oyunda olan danger room bu oyunda da var. Herkesin kendi challenge’ı veya takım halinde oynayabileceği challenge’lar mevcut.

Grafik bakımından ilk oyundaki gibi plastik kaplama kullanılmış, hikâye de güzel apocalypse’in devreye girmesi ve magnetoyla x-menlerin ittifak yapması bile hikâyenin ne kadar zengin olduğunun bir göstergesi bence, müzik ve sesler yine başarılı olmuş, hasar modellemeleri de bu tür oyunla açısından bakacak olursak etrafı kırıp dökme ve çevreyle etkileşim çok iyi olmuş. Çevre ve karakter modellemeleri çok kaliteli olmuş.

Yapay zekâ ilk oyundaki gibi fakat nasıl ilk oyunda canınıza okuyorlardı bize ecel terleri döktürüyorlardı, bu oyunda öyle bir şey yok. İlk oyunda zorluk seçimi yapılmıyordu, ama bu oyunda var. Kolayda oynayıp hiç zorlanmadan zevkini çıkarabilirsiniz. Oynanabilirlik çok iyi, ilk oyun nazaran, kamera açıları ilk oyundaki gibi etkileyici olmuş. Extralara gelince dergileri bulup bakabiliyorsunuz.

 Bunun yanı sıra load screen oyun içi özetler ve concept artsa bakabiliyorsunuz. X-men legends türüyle tek karakter değil dörtlü takım kurup istediğinizi yönetip diğerlerinin sizin yanınızda olup yapay zekâsıyla hareket ederek size yardım etmesi gerçekten çok güzel bir sistem, tek karakterle oynansa bu kadar güzel olmazdı. Bir de çok karakter olunca çareyi dörtlü takımda bulmuşlar. Umarım en yakın zamanda 3.oyunuda çıkarırlar, oyunun sonunda bununla alakalı bir sürpriz var zaten. İyi oyunlar.    






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!