Call of Duty: Modern Warfare 3 inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

13 Aralık 2014 Cumartesi

Call of Duty: Modern Warfare 3 inceleme



First person oyunlarının en gözde oyunlarından biri olan, aslında başlangıçta ikinci dünya savaşı oyunlarıyla sahne alan call of duty, modern warfare 3 oyunuyla boyutu üçüncü dünya savaşına getirmiş durumda

Önceki oyunun devamı olarak karşımıza çıkan modern warfare 3’te yine önceki oyundan tanıdığımız karakterleri görebiliyoruz ve yönetebiliyoruz. Ayrıca bir diğer grup olan delta timini de yönetiyoruz. Hikâyemize değinmek gerekirse makarov büyük askeri kuvvetleriyle bir yandan dünyanın değişik yerlerini ele geçirmeye çalışırken bir yandan da Rusya’yı ele geçirmek için planlar yapar. Amerika’ya yaptığı büyük saldırı sonrasında Rusya başkanı ve kızını bile kaçırır.

Biz de iki grupla ayrı ayrı turlarda makarov’u durdurmak için saldırı düzenleyeceği ülkelere giderek onu durdurmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yine aksiyonu bol ve turların arası güzel videolarla süslenmiş bir oyun bizleri bekliyor. Yine çeşitli silahlar kullanabiliyoruz, ama turlara girerken biz seçemiyoruz. Sadece mermimiz bittiğine eğer cephanelik bulamazsak öldürdüğümüz düşman askerlerinin silahlarını alabiliyoruz. Oyunumuzda öncekilere nazaran pek araç kullanımı göremedim, sadece havada predatör ile saldırılar yapabiliyoruz.

Yine helikopter makinelisinin komutasını alıp hedefleri yok etmeye çalışıyoruz. Çok kısa bir turda bot kullanabiliyoruz. Hâlbuki battlefield’ta hem tank hem de uçak kullanabiliyoruz(yardımcı pilot olarak, yani sadece bombardıman filan yapıyoruz.) bir de ayrı bir mod olan spec ops var ben oynamadım doğrusu nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Ben sadece hikâye modu önemsiyorum arkadaşlar.

Grafik bakımından iyi olduğunu söyleyebiliriz fakat bir battlefield 3 değil zira dice’ın geliştirdiği frostbite motoru gerçekten çok daha detaylı ve muazzam bir grafik kalitesi bizlere sunuyor. call of duty grafik bakımından ne yazık ki biraz bu konuda geride kalıyor. Hikâye ise kurgu ve akıcı olması nedeni ile battlefield’a nazaran çok daha kaliteli olmuş, müzik ve sesler eski oyunlardaki gibi yine etkileyici şekilde hazırlanmış. Hasar modellemeleri fena değil,

 çevre modellemeleri de biraz basit kalmış, daha mat ve detaysız yansımaların eksikliği gözden kaçmıyor. Karakter ve çevre modellemelerin de hatta silah modellemelerinde de aynı şey geçerli. İşte battlefield 3 bu konuda yani grafik ve modelleme de daha önde diyebiliriz. Yapay zekânın çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Yanımızdaki adamlarımız bize pek yardımcı olmuyor. Düşman askerleri ise beklediğimiz kadar bizleri zorlamıyorlar. Attığımız el bombalarını bize eski oyunlardaki gibi geri atmayı iyi beceriyorlar. Sizde atılan el bombalarını hemen geriye atabiliyorsunuz.

Oynanabilirlik çok sizi etkilemeyecektir, zaten önceki oyunları oynayanlar ve fps tutkunları pek zorluk çekmeyeceklerdir. Çeşitlilik sadece önceden de bahsettiğim gibi predatör, havadan saldırı, uçak bombardımanı gibi araçları bilgisayar ile yönetebiliyoruz o kadar. Çoklu oyuncu moduna saklamışlar anlaşılan battlefield’daki gibi oyunun içinde birçok sürprizlerle karşılaşacaksınız. Hatta sonu bile bana sürpriz oldu diyebilirim. Neyse müthiş zevkli bir an olsun aksiyonu azalmayan bol adrenalinli harika bir fps shooter oyunu sizleri bekliyor. İyi oyunlar.









   


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!