Suicide Squad: Special Ops ön inceleme (PC) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

26 Ağustos 2016 Cuma

Suicide Squad: Special Ops ön inceleme (PC)

Hepimizin sevdiği bir süper kahraman vardır. Çocukken en güçlü olduğunu savunduğumuz ve hep o olma hayalleri kurduğumuz. Tabii bir dünya süper kahraman olunca insanın kafası karışmıyor da değil. Süper kahramanları sevmek sadece çocuklara özgü bir şey mi? Tabi ki de hayır birçok geeker ve çizgi roman hastası filan var. Bende o kadar fanatik olmasam da iyi bir x-men takipçisiyimdir. Ayrıca en sevdiğim süper kahraman ise Wolverine. Batman’i de atlamamalıyım zira oda çok hoşuma gidiyor. X-men’in hoşuma gitmesi ise takım oldukları içindi. Ben küçüklüğümden beri hep takım sporları içinde yer aldığım içim hayat felsefem bu doğrultuda gelişti diyebilirim. Süper kahramanların dünyasında sadece x-men mi var? Tabi ki hayır Avengers, Fantastik dörtlü, Adalet takımı ve en ilginç olan takım ise tamamı kötülerle dolu olan Suicide Squad.

Vizyona giren filmi şu sıralarda sinemaseverlerin beğenisini kazanmakla meşgulken önce mobil platformlara aynı anda pc’ye çıkan oyunu Suicide Squad Special Ops piyasaya çıkarıldı. Oyun filmle aynı paralelde bazı özellikleri desteklemekte fakat bazı eksiklikler de hemen göze çarpıyor. Normalde Suicide Squad bayağı kalabalık bir ekip bildiğiniz üzere fakat oyunda ise sadece 3 karakter yönetebiliyoruz. Harley Quinn, El Diablo ve Deadshot. Oyun fps olarak dizayn edilmiş bana sorarsanız böyle bir oyun Third person olmalıydı. Zira böyle süper kahraman dolu olan bir oyunda ben karakterimi boydan görmek isterdim doğrusu. (Bu yorumu daha çok karakter olmalıydı eleştirime ithafen yaptım ona göre)

Oyuna kısa bir özet ile başlıyoruz. Bize 3 karakterden birini seçmemiz isteniyor akabinde diğer iki karakterle beraber karşımıza gelen düşmanlarımızı yok etmeye çalışıyoruz. Oyunun artılarından olan Türkçe arayüz ve alt yazılar biraz olsun yüzümüzü güldürüyor. Bir de çok düşük boyutlu olması pc’nizde illa ki oynamalısınız düşüncesine sebebiyet veriyor. Yani ne olacak ki canım kaybedecek bir şey yok kötü de olsa tüh be keşke indirmeseydim deyip pişman olmayacağınız bir oyun olduğunu temin ederim. Oyunun grafiklerinin de çok iyi olmadığını vurgulamadan geçmeyeyim. Karakterlerimizin silahlarına değinecek olursak harley Quinn bildiğiniz üzere beyzbol sopası ile savaşıyor fakat el diablo hariç Deadshot ile beraber ikisinin alternatif silahları da var. Harley quinn’in magnum benzeri bir tabancası var Deadshot’ın ise o kendine özgü kollarında olan silahları mevcut. Bunların mermileri bittiğinde ise mühimmat sandıklarını bulmalısınız.

Oyunda sağlık durumu ise sağ üst köşede gözükmekte eğer sağlığınız azaldığında ise yapmanız gereken bol bol düşman öldürmek zira düşmanlarınızdan çıkan sağlık paketlerini alıp hayatta kalabilirsiniz. Yoksa karakteriniz öldüğünde diğer bir karaktere geçmek zorunda kalırsınız ve ölen karakterinizi ne yazık ki geri getiremiyorsunuz. Varsa da ben görmedim ancak baştan başlarsanız tekrar hep beraber ilerliyorsunuz. Bence en iyisi el diablo hiçbir silah filan kullanmıyor ellerinden ateş püskürtüyor ama oda bir yere kadar zira devamlı kullandığınız takdirde sınma gibi bir şey oluyor. Hani ağı makineli silahlarda olur ya çok ateş edince ısınma onun gibi bir şey oluyor ve ateş edemiyorsunuz ama kısa bir sürelik tabii. her karakterimizin özel gücü de var ekranın sağ orta bölümündeki garip kafa şekli dolduğunda space tuşuna basarak karakterinizin özel yeteneğini aktif edebiliyorsunuz. El diablo patlama tarzı bir ateşten bir güç dalgası yapıyor. Harley Quinn ise psikopata bağlıyor ve herkese uzaktan uçup dalabiliyor. Deadshot ise bir nevi yavaş atış moduna yani keskin nişancı moduna geçiş yapıyor bu sayede düşmanları daha rahat yok edebiliyorsunuz.

Bir de belli bölümlere geldiğinizde bazı geliştirmeler yapabiliyorsunuz onun haricinde oyun pekte iç acıcı değil. Sanki sadece puan yapmak için yapılmış sıradan arcade oyunları andırıyor. Büyük bir ihtimalle yapımcılar işi aceleye getirdiler ve apar topar bir oyun çıkarmaya karar verdiler diye düşünüyorum. Yoksa bu kadar beklenilen ve ses getirmesi düşünülen bir filmin oyunu bu kadar basit ve sıradan olur muydu? Neyse pc’nizde düşük boyutlu ve Türkçe olan bir oyun oynamak istiyorsanız Suicide Squad Special Ops’u denemenizi tavsiye ederim. İyi oyunlar.


Suicide Squad: Special OpsSuicide Squad: Special Ops



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!