Selma and the Wisp ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

18 Ağustos 2016 Perşembe

Selma and the Wisp ön inceleme

Kaliteli grafikleri olan eğlenceli platform macera oyunlarına bayılırım. Hele hele bir de düşük boyutluysa tadından yenmez, hikâyesi ve ara özetleri ve oynanışı da kaliteli ise o oyun aklımızdan hiç çıkmaz. Geçmişte bu tarz oyunları çok oynadık gördük. Tabii zaman zarfında yeni ve daha kaliteli grafiklere sahip birçok oyun çıktı. Fakat devamlı aynı mekanikler tekdüze olup oyun severleri sıkmaya başlamıştı. Gerçi bu bütün oyun tarzları için geçeli bir şey. Önemli olan değişik bir oyun yapısı ve dinamiklerle sükse yaratarak oyun severlerin gönlünde taht kurmak olmalı.

Bağımsız stüdyoların çok kaybedecekleri bir şeyleri olmadığı için çok para harcamadan acaba bu oyun tutar mı tutmaz mı? Sorusunu çok düşünmeden piyasaya çıkardıkları birçok oyun sayesinde harika oyunlar görebiliyoruz. Son yıllarda iyice moda olan steam’in de desteği sayesinde birçok bağımsız oyun yapımcısı büyük işler çıkardı. Devamlı kendilerini geliştirme içinde olabiliyor steam sayesinde oyun yapımcıları, zira early Access (erken erişim) sayesinde hem oyun severlerin desteğini alıp hatalarını gideriyorlar hem de oyun yapımı aşamasında birçok şeyde tecrübe edinerek kendilerini geliştiriyorlar.

Bugün ön incelemesini yapacağımız yapımda bir bağımsız oyun stüdyosu olan Toucan Studio’nun deneysel macera oyunu olan Selma and the Wisp. Adından da anlayacağınız üzere selma adında bize çok yakın bir ismi olan bir kızı yönlendirdiğimiz biraz gerilim dolu macera oyunu diyebiliriz. Aslında bizim yönettiğimiz selma değil ona yardım eden bir ışık huzmesi. Biz bu ışık huzmesini Mouse ile yönlendirebiliyoruz yön tuşları bir işe yaramıyor. Mouse’umuzun sağ tıkı ile selma’yı olduğu yerde bırakıp gizemli ışık huzmesi ile gezinebiliyoruz. Lakin dikkat edin selma’dan fazla uzaklaşmayın zira karanlıktan çok korkuyor ve sağ üst köşede bulunan kalp şekli azalmaya başladığında ayvayı yediniz demektir.

Işık huzmesiyle selma’yı yönlendirirken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Mesela sol üst köşede bulunan limit bitmemeli turların içinde devamlı toplamanız gereken orblar bu orblar sayesinde ışık huzmeniz yok olmayacak. Eğer toplamazsanız yandınız. Birde selma’ya engelleri aşmasında siz yardımcı oluyorsunuz bu gibi durumlarda ışık huzmeniz herhangi bir şeyi nesneyi filan kırmaya veya kaldırmaya çalıştığınızda bu üstteki limitinizden yiyor. Ona göre dikkatli olun ve her şeye enerjinizi harcamayın. Bir de bazı itemleri bu ışık huzmesi ile bir yerlere getirerek kullanabiliyorsunuz. Karşınıza çıkacak tuzaklara filan da dikkat edin zira siz ışığı nereye getirirseniz selma hemen peşinizden geliyor bu gibi durumlarda selma tuzaklara yakalanıp ölebiliyor. Onun için durdurma modunu sık sık kullanın ama selma’dan çok uzaklaşmadan tabii.

Sıra dışı deneysel bir macera oyunu görmek isterseniz Selma and the Wisp oyununu bir deneyim derim. Oyunda kaç bölüm var bilmiyorum zira bu yaptığım ön inceleme. İleride oyunu bitirdikten sonra diğer oyunlarda yaptığım gibi detaylı bir inceleme yapıp artılarını eksilerini konuşup puanımızı ona göre veririz ama şimdilik bu kadar diyelim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.



Selma and the WispSelma and the Wisp




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!