When in Rome (mini game) inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Temmuz 2016 Çarşamba

When in Rome (mini game) inceleme

Çok sevdiğim oyun türlerinden olan hem boyutları küçük hem de fazla sistem gerektirmeyen adına mini oyun dediğim tarzda kaç yapım inceledim hiç sayısına bakmadım. Boyutları bu küçük oyunlar içlerinde hem gizem hem de bol eğlence içeriyorlar, onun için çok cazip oluyorlar. Bundan sonra da tam gaz böyle düşük boyutlu mini oyunları bulup buluşturup incelemelerini sizlere sunmaya devam edeceğim. Bugün incelemesini yapacağımız oyun ise ‘’When in Rome’’ adından anlayacağınız üzere Roma’nın nasıl inşa olduğunu ve geliştiğini değişik bir açıdan görebileceğiz.

Daha önceden birçok bu tarz oyunun incelemesini yapmıştık. Bu oyunlar genelde Mouse hızı ve çabukluk gerektiren doğru tercihlerle zaman bitmeden size verilen görevleri yerine getirdiğiniz strateji tabanlı oyunlardır. İlk görevde training tarzı basit bir bölüm oynuyoruz, bize verilen işçilerle değişik işleri ifa ederek görevleri tamamlayabiliyoruz. Toplamda 41 bölüm oynayabiliyoruz fakat son tur extra tur gibi bir şey aslında 40. Turda oyun bitiyor. Bu oyunda da turlarda belli görevler var bu görevleri bize verilen işçilerle tamamlamak zorundayız. Bu görevler turlara göre değişebiliyor kimi zaman odun kırma olabilirken kimi zaman saman toplama gibi değişkenlik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra shop gibi ortalıkta olan seyyar satıcıdan turlarda işimize yarayacak şeyler satın alabiliyoruz. Aynı zamanda istediğimiz şeyi de satabiliyoruz.

Size verilen görevler ekranın üst orta kısmında gözüküyor. Yine görev süresi ise ekranın sol üst köşesinde bulunuyor. Bu oyunda da en iyi süreyi yaptığınızda diğer birçoğu mini oyunda olduğu gibi yıldızlar alıyorsunuz en kötü tek yıldız alabiliyorsunuz. En iyi süreyi yapsanız bile iki yıldız alabilirsiniz. Zira tek yıldız turların içinde gizli oynarken onu bulmak zorundasınız. İyice sağa sola göz atın ipucu olarak ara sıra parlayarak size yerini belli ediyor. Süreye biraz değinecek olursak yeşil limitte bitirirseniz iyi sorun yok iki yıldızı kaptınız demektir lakin süre kırmızı limite gelirse elinizi çabuk tutmalısınız zira süre bittiğinde ne yazık ki onca emeğiniz boşa gidiyor ve bölüme tekrar baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz.

Turlarda ilk başta erkek işçilerimiz varken ileriki turlarda bayan çalışanlarımız da oluyor. Onlarla da yonca, zeytin vb şeyler toplayabiliyoruz. Bize verilen bazı bonus yardımcılar bir nevi boostlar var. Bu boostlar diğer oyunlardan hatırlayacağınız extra çalışan, zaman durdurma veya 2x erzak toplam gibi şeyler olabiliyor. Turlarda işin zor olan tarafı ise bina inşa etmek çünkü binaya gerekli olan tahta ve taşı filan temin etmeniz gerekirken bir de belli bir miktar para ama o parayı azımsamayın ayağı sizi zorlayacak bir miktar çünkü. Hadi binayı kurduk bir de bu yetmiyormuş gibi arada bir bazı binalarınız zarar görüyor ve o binaları tamir etmek zorunda kalıyorsunuz. İşte bunun içinde bayağı uğraşıp iyi para toplamak zorundasınız.

Haritadaki bütün turlardan 3 yıldız alırsanız ne oluyor diye sorabilirsiniz hiçbir şey olmuyor isterseniz 2 yıldız da alabilirsiniz yani öyle herhangi extra bir şey filan açılmıyor arkadaşlar. Zaten haritada yıldız gözüküyor fakat turlarda bulduğumuz ve geçtiğimizde bize verilen şey böyle yakut tarzı bir şey aslında. Turlarda ikinci bir işçi almak istiyorsanız bile bunu paranız varsa yapabilirsiniz. Zaten birçok şeyi para ile yapabiliyorsunuz. Sonuç olarak pc’nize her daim oynayabileceğiniz yer kaplamayacak keyifli bir oyun istiyorsanız ‘’When in Rome’’ sizlere kesinlikle tavsiye ederim. İyi oyunlar.


When in Rome When in Rome




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!