SteamWorld Heist ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

21 Haziran 2016 Salı

SteamWorld Heist ön inceleme

Teknolojinin gelişmesiyle beraber oyunların da ilerlemesi kaçınılmazdı. Gerek grafikleri bakımından gerekse oyunun uzunluğu bakımından. Bu durum da haliyle oyunların boyutlarına yansıdı. Son yıllarda çıkan birçok oyun uçuk boyutlarla karşımıza çıktı. Zaten oyunu eğer pc’de oynayacak iseniz yandınız, zira oyunun boyutuna mı yanacaksınız yoksa indirdikten sonra acaba benim pc bu oyunu kaldırır mı? Diye hayıflanıp kendinize sorular sorup duracaksınız.  Birçok oyun firması ise işi online’a dökerek mltiplayer modlarla daha fazla kullanıcı sayısına ulaştılar böylece büyük paralar kazandılar.

Bu gibi durumlarda imdadımıza bağımsız stüdyo yapımları yetişiyor. Bu tarz oyunlar genelde düşük boyutlu olurken pc’nizde kasmadan, takılmadan rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. İşte bugün de ön incelemesini yapacağım oyun düşük boyutlu ve pc’nizde kasmayacak çoğu oyun eleştirmenlerinden yüksek notlar almış olan SteamWorld Heist. İlk oyunu SteamWorld Dig olan oyunumuzun bu 2. Serisinde ilerlemeli yerine işi strateji, rpg karışımı aksiyon ve macera karışımı bir harmanlama yapmışlar diyebilirim. Oyunda karakterinizi w, a, s, d ile yönetiyorsunuz lakin ancak parça parça ilerleyebiliyorsunuz. Karşınıza çıkan düşmanlarınız siper alarak ve eğer yapabilirseniz bilardo’da ki gibi bant kullanırcasına mermi sektirerek de vurabilirsiniz. Yönlendirme konusunda başta biraz zorluk çekseniz de ekranın sağ üst tarafında tuşlar devamlı gözüküyor. Zaten oynadıkça eliniz bir zaman sonra yatkınlaşıyor.

Turda ilerlerken bir zaman sonra size bir eleman daha veriliyor. Bu elemanlarla sırasıyla oynayabiliyorsunuz. Düşmanınıza çok yaklaştığınızda ise yumruklarınızı konuşturmak zorunda kalıyorsunuz. Oyunda level atlama sistemi var arkadaşlar; level atladıkça karakterlerinizin yeni yetenekleri açılıyor.  Turları geçtiğimizde ise ana gemi tarzında bir şeye biniyoruz ve oradan değişik görevlere gidebiliyoruz. Karakterlerimize yeni silahlar ve ekipmanlar alıp giyindirip kuşandırabiliyoruz. Daha sonradan ekibinize yeni elemanlarda ekleyebiliyorsunuz. Ben video incelemede denemedim ama siz deneyebilirsiniz. Bu oyunun ön incelemesi için çok faza şey yazdığımı düşünüyorum ileride oyunu bitirdikten sonra en ayrıntılı bir şekilde incelemesini yapmak dileğiyle hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.


SteamWorld HeistSteamWorld Heist



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!