Agatha Christie The Abc Murders ön inceleme (PC) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

11 Şubat 2016 Perşembe

Agatha Christie The Abc Murders ön inceleme (PC)

Aranızda ne kadar cinayet romanları veya filmleri seven var bilemem fakat dedektiflik oyunlarının daha çok ilgi çektiğini düşünüyorum. Zira oynarken adeta o olayı yaşayıp cinayeti siz çözüyormuşsunuz gibi etkileşime girebiliyorsunuz. Olay mahallinde gezerek kanıt bulmaya çalışıp katile ulaşmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlar pek fazla yok aslında, genelde tıkla-ilerle macera oyunlarında gördüğümüz bir durum diyebiliriz aslında.

Bugünkü ön incelemesini yapacağımız oyunda bu tarz cinayet ve dedektiflik hikâyeleriyle nam salmış ve illa ki romanlarını duymuş olduğunuzu düşündüğüm agatha christie the abc murders’un oyunu. Syberia’dan tanıdığımız yapımcı microids’in de içinde olduğu artefacts studios’la beraber piyasaya sürdükleri dedektiflik, macera içeren tıkla-ilerle oyunu türündeki bu yapım ilk başta grafikleriyle gözümüze çarpıyor; Çizgisel grafiklere sahip oyunumuzda adeta çizgi-roman havası yaratılmaya çalışılmış. Bu sayede oyuncuyu içine alıp bir parçası gibi hissettirmek için yapıldığını düşünüyorum.

Yine kahramanımız agatha christie tuhaf ve gizemli bir cinayeti çözmek için göreve çağırılır bu görevde ipuçlarını bularak ve doğru kişileri sorgulayarak bir şekilde katile ulaşmalıyız. Girdiğimiz mekânlarda ipucu toplamak için özel açılan bir ekranda sizden istenilen 3 veya 5 ayrıntıyı bulmanız gerekiyor. Benim ilk aklıma iki resim arasındaki 7 farkı bulun bulmacaları geldi. Bir yuvarlak size yardımcı oluyor bu yuvarlağı yavaşça gezdireceksiniz yaklaştığı zaman sadece o bölgeye odaklanıyor zaten. Adeta sıcak, soğuk oyunu oynuyorsunuz.

Tabii dedektiflik oyunu olduğu için bol bol bulmaca da oyunda mevcut onun için ben her zaman söylerim ‘’bu tarz tıkla-ilerle, macera oyunlarında sabırlı olmak ve bulmaca çözmeye meraklı olmak gerekir’’ diye. Ben ön inceleme yaptığım için başlarda bazı bulmacalar çıksa da üstesinden gelmeyi becerdim. Ama ileriki bölümlerde ne kadar zor bulmacalar çıkar onu bilemiyorum. Yine çoğu tıkla-ilerle oyunda olduğu gibi bu oyunda da objelerle etkileşime girebiliyoruz. Bu objelerin sağını, solunu, altını, üstünü çevirerek iyice kontrol edin, zira herhangi bir ipucu bulabilirsiniz. Burada kanıtları bulup, tamamlayıp katilin kim olduğunu ortaya çıkaracağız.

Yazımda önceden de bahsettiğim gibi çizgi sinema tadında grafiklere sahip,küçük boyutlu ve eğlenceli bir dedektiflik hikayesi olan agatha christie the abc murders tıkla-ilerle, macera oyununun ön incelemesini yapmaya çalıştım. Tabii oyunun gerçek anlamda notunu bitirdikten sonra verebilirim. Bu bütün ön incelemesini yaptığım oyunlar için geçerli, ama şu kadarını söyleyebilirim ki oynadığım kısa zaman zarfında agatha christie the abc murders bende çok iyi bir izlenim bıraktı diyebilirim. Bu tarz oyunları seven arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!