Samurai Warriors 4 II ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Ekim 2015 Salı

Samurai Warriors 4 II ön inceleme (pc)

Tarihi hikâyeler ve dönem filmleri ya da oyunları genelde ilgimizi çekmiştir. Hele hele belgesel niteliğinde olan ve o döneme ait yapılar barındıran mekanlar fazlasıyla bizi cezbetmiştir. Tarihin çok eski dönemlerinde yapılan ve ‘’tabanca çıktı mertlik bozuldu’’ söylemleri daha edilmeden aç gözlü tamahkar insanların yaşadıkları topraklara hakim olup tek güç olmak istedikleri dönemler gerçekten en korkunç kaos barındıran dönemlerdi.

Bugün ön incelemesini yapacağımız oyunumuzda japonya’nın en korkunç iç savaş yıllarının anlatıldığı sengoku dönemine ait oyunu olan ve pc’ye çıkmasına alışık olmadığımız ‘’samurai warriors 4-II’’ oyunu. Koeitecmo aslında pc’ye oyun çıkaran bir stüdyo değildi, fakat son yıllarda steam üzerinden birçok oyununu pc’ye de çıkardı. Herhalde önceden çıkardıkları dynasty warriors’un aldığı güzel tepkiler üzerine böyle bir şey denediler. Umarım warriors orochi oyununu da pc’ye çıkarırlar.

Neyse gelelim oyunumuza. Menünüz önceki oyunlardaki gibi şık ve basit, story mode:adından da anlaşılacağı üzere açık olan hikayeleri oynayarak ilerleyebileceğimiz ana mod. Free mod ise karakterlerimizi güçlendirmek için oynayabileceğimiz serbest mod. Burada karakterlerimize level atlatabiliyoruz. Bunun yanı sıra bulduğumuz güçlü silahlarla karakterlerimizin gücüne güç katabiliyoruz.

Ayrıca yine aldığımız strategy tome denilen itemlerle karakterlerimize değişik yetenekler açabiliyoruz. Zaten turlara başlamadan önce size girmediğiniz modlara ünlem olarak göstererek uyaracaktır. Turlarda yine bulduğumuz atlar sayesinde karakterlerimize istediğimiz atı vererek turlarda yürüyerek veya koşarak değil de atla dörtnala gitmesine olanak sağlayabiliyoruz.

Bu samurai warriors oyunundaki en öne çıkan yeniliklerden biri ise iki karakter kullanabilmemiz. Turlara girmeden önce çift karakter seçebiliyorsunuz ve turlarda istediğinize geçebiliyorsunuz. Ama warriors orochi’de ki gibi aynı karakter üzerinde olmuyor bu. İki değişik bölgede bulunabiliyor bu karakterler. Eğer siz isterseniz diğer karakterinize emir vererek serbest dolaşması, sizi koruması, olduğu yerde kalması gibi değişik komutlarla emir verebiliyorsunuz.

Yaptığımız normal saldırıların yanı sıra eskiden şarj atak dediğimiz saldırıların yerine power attack ve hyper attack almış. Ayrıca yine her karakterin kendine özgü special hareketi var. Musoular ise eskiye nazaran daha etkili. Eskiden sadece yetenekle veya hakkımız kötü olduğunda yapabildiğimiz true musou’yu şimdi normal musou ile yapabiliyoruz. Bir de sol alt köşede olan barımız dolduğu zaman rage yapabiliyoruz, peşine bir de musou çekerseniz karakteriniz müthiş özel yok edici musousunu kullanıyor. Birde diğer karakterinizle yan yana gelip elektrik bağ kurabilirseniz yien true musou çekebilirsiniz

Anlamadığım şey toplanan paralar eski oyunlarda shop vardı oradan değişik item veya elementler satın alıp silahlarımızı güçlendirebiliyorduk. Ama bu oyunda shop göremedim. Bir de eski oyunlarda 4 çeşit silah oluyordu. 4. Olanlar en güçlü olanları oluyordu, acaba bu oyunda silahlar nasıl oluyor onu tam olarak anlayamadım. Bir de karakter ve turların hepsi doğal olarak açık değil. Aynı şekilde bazı senaryolarda. Muhtemelen oyun bitirerek açabiliyoruz diye düşünüyorum.

Sonuç olarak bu kısa oynamamla beraber edindiğim izlenimlerle beraber çok keyifli ve eğlenceli bir aksiyon oyununun bizi beklediğini söyleyebilirim. İsterseniz arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz. İsterseniz 6ofps ve 30fps seçenekleri de mevcut. Grafikleri eski oyunlara nazaran daha kaliteli diyebilirim. Ayrıca gamepad ile tuş ayarlarını setting’den yaparak rahatlıkla oynayabilirsiniz. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!