Finders (mini game) inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

19 Ekim 2015 Pazartesi

Finders (mini game) inceleme (pc)

Bugün yine sizlere mini oyun olarak tanıttığım küçük boyutlu ve PC’nizde fazla sistem gerektirmeyen, grafikleri çok gelişmiş olmayan ve genelde benzer mekânlarda oynanan, bazı oyun severlere sıkıcı gelen oyunlardan bir tanesisin incelemesini yapacağım. Şimdiye kadar sizlere incelemesini yaptığım mini oyunlardan bir kenara ayırabileceğimiz oyunumuzun adı ‘’finders’’.

Neden diğer mini oyunlardan ayıracağız? Evet, bu soruyu hemen şöyle cevaplayayım. Diğer mini oyunlarda tur tur oynuyorduk ve genelde dakikalarla hatta saniyelerle yarışıyorduk. Tabii istersek koyuverebilirsiniz de ama o zaman rekorları ve kupaları unutacaksınız. Eğer kendinize ‘’ben iyi bir oyuncuyum’’ diyorsanız oyunlarda rekor kırmadan veya extraları full açmadan ya da bir oyunu yüzde yüz bitirmeden olmaz değil mi?

Finders oyununda amacımız bir nevi keşif macerasına çıkmış izcilerin hayatta kalma savaşına tanıklık ederek onların bu macerasına ortaklık ederek bir şekilde doğayla savaşarak hayatta kalmalarını sağlamak. Oyunumuzda size verilen değişik görevleri ifa ederek para kazanabiliyoruz. Öncelikle elemanlarımıza sağlık paketleri kullanarak iyileştiriyoruz.

Sonrasında kurmamız gereken bazı değişik şeyleri örnek: çadır, mutfak, kuyu, mangal vs. gibi şeyleri kurabiliyoruz. Zaten siz kurmasanız da görev olarak karşınıza çıkacak. Yine elemanlarımızla sağdan soldan bazı objeleri toplayabiliyoruz. Bitki, taş, meyve gibi. Eğer bazı bitkileri bulamazsak ormana gidip erzak karşılığında istediğimiz bitkiyi alabiliyoruz.

Erzak demişken elemanlarımız yemek yemeden tabii ki iş yapamıyorlar bunun için mangal kurup erzak depolamalısınız. Görevleri yaptığınızda da yemek ve deneyim puanları veriyor. Deneyim puanları sayesinde ise level atlayarak değişik yetenekler açabiliyor ve de levelinize göre eşya veya araç satın alabiliyorsunuz.

Oyunda yazımın başında da yazdığım gibi bu oyunda küçük bölümler yerine 4 tane büyük bölüm oynuyoruz. Ve bu bölümlerde çıkan birçok görevi yerine getirebiliyoruz. Oyunda para kazanmak gerçekten çok güç arkadaşlar onun için biraz sabırlı olmalısınız. Daha sonradan ileriki turlarda çıkacak olan elinizdeki itemleri 3 katı fiyatına satabileceğiniz bonus satış opsiyonu ile bolca para kazanabilirsiniz.

Ayrıca kurduğunuz çadırlarınızı ve diğer yapılarınızı upgrade ederek te iyi para ve erzak kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra size verilen araç ile şehire gidip değişik şeyler satın alabiliyoruz. Görevlerin ne olduğunu bazen anlayamayabilirsiniz, onun için görev menüsündeki Show yazısına tıklayarak yardım alabilirsiniz.

 oyunumuzun içinde eğlenceli dakikalar geçirebileceğimiz balık avlama ve madenden altın, metal çıkarma var. Balık avlama gerçekten çok zevkli, tuttuğunuz balıkları isterseniz satabilirsiniz, isterseniz de balık çorbası yapıp işçilerinize servis edebilirsiniz. Ya da satıp para kazanabilirsiniz.

Fakat mutfakta yapacağınız yemek ve diğer şeylerde sizden istenilen objelerin elinizde olması gerekiyor. Madenden altın çıkarma işlemi ise yine önceden bildiğiniz ve herhalde oynamışsınızdır diye düşünüyorum, bejeweled oyunu gibi bir oyun oynayarak belli aşamadaki altınları veya metalleri süre bitmeden toplayabiliyorsunuz.

Oyunun en kötü yanlarından bir tanesi yeni bölüme geçtiğinizde eski bölümde kurduğunuz bütün yapıların yeni turda olmaması. Ayrıca paranızın ve erzakınızın sıfırlaması, Oyuna baştan başlıyorsunuz adeta. Ama önceki turda topladığınız objeleri helikopter ile oynadığınız bölüme nakliye edebiliyorsunuz. Ama oda ne yazık ki para karşılığında.

Sonuç olarak daha sakin ve yavaş bir macera mini oyunu oynamak ve hoş vakit geçirmek istiyorsanız ‘’finders’’ oyununu size tavsiye ediyorum. Hem boyutunun küçük olması hem de çok sistem gerektirmemesiyle sizi cezbedecek. Umarım eğlenceli dakikalar geçirirsiniz. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!