Nobunaga Ambition Sphere of İnfluence ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

14 Eylül 2015 Pazartesi

Nobunaga Ambition Sphere of İnfluence ön inceleme

Tarihi filmleri, dizileri veya oyunları kaçınız sever tabi ki bilemem ama ben tarihi yapımlara bayılıyorum. Hele hele bu yapımlar gerçek hikâyelerden, savaşlardan ve olaylardan oluşuyorsa. Bugünkü ön incelemesini yapacağım oyunda bu tarz tarihi bir simülasyon, strateji oyunu diyebiliriz.

Japonya’nın en karanlık çağı olarak bilinen ve iç savaşların en yoğun yaşandığı, bir hiç uğruna binlerce belki de daha fazla insanların öldüğü, adına ‘’sengoku’’ denen dönemde geçiyor oyunumuz. Amaç çok basit. Kendi klanınızı her türlü şekilde güçlendirerek daha fazla toprak ele geçirmek ve sınırlarınızı genişletip diğer derebeyleri ortadan kaldırıp japon’yanın tek hâkimi ve imparatoru olmak.

Oyunda birçok senaryo var bu senaryoları siz istediğiniz gibi şekillendirip başlayabilirsiniz. Benim tavsiyem ilk başta tutorial’ı oynamanız orada biraz oyunun mantığı kaparak kendinizi geliştirin ve böylece oyunun kısa da olsa öğrenmiş olursunuz. Bunun yanı sıra oyuna girmeden isterseniz karakterleri düzenleyebilirsiniz veya yeni karakterlerde ekleyebilirsiniz.

Önceden bu oyunu veya romance of the three kingdoms oynayanlar bu oyunda pek zorlanmayacaklardır. Lakin bazı değişiklikleri ve yenilikleri öğrenmek gerek onun için ilk senaryoda kolayda oynanıp kendinizi iyice geliştirin daha sonra zor senaryoları oynarsınız. Oyunda yazımın başında belirttiğim gibi kendi topraklarınızı geliştirerek başlayabilirsiniz. Mesela: askeri gücünü veya tarımcılıkta geliştirmeler yapmalısınız. Bunun yanı sıra içinde bulunduğunuz kaleyi de geliştirmeyi unutmayın.

Bütün geliştirmeleri tek tek sıralamayacağım zira ön inceleme yapmaktayım, zaten bu detayları oyunu bitirdikten sonra yapacağım tam incelemeye bırakıyorum. Oyunda zorlanmamak adına bazı beyliklerle müttefik olabilirsiniz bu sayede zamanla daha güçlenebilir ve size saldırıldığında ya da siz bir yere saldırdığınızda müttefiklerinizden yardım isteyebilirsiniz. Bu da haliyle oyunda işimizi kolaylaştırır ve sıkılmadan oynayabiliriz.

Sonuç olarak ilk izlenimim çok iyi olduğunu söyleyebilirim, zira grafikleri çok hoşuma gitti. Ve savaş modu da oldukça güzel. Bana total war shogun’u hatırlattı. Ah bir de Türkçe olsa harika olur. İnşallah Türkçe yaması çıkarılır, işte o zaman tadından yenmez. Ayrıca oyunun boyutu da bir strateji oyununa göre oldukça düşük ve pc’de fazla sistem gerektirmiyor. Onun için rahatlıkla oynayabilirsiniz. Eğer tarihi simülasyon ve strateji oyunlarını seviyorsanız ‘’nobunaga ambition sphere of influence’’ oyunu size kesinlikle tavsiye ediyorum. Deneyin bence emin olun hoşunuza gidecek. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!