Moai: Build Your Dream inceleme (mini game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

17 Eylül 2015 Perşembe

Moai: Build Your Dream inceleme (mini game)

Yine yeniden yeni bir oyun incelemesiyle karşınızdayım. Bugün benim çok sevdiğim ve hiç vazgeçemediğim, mini oyun diye tabir ettiğim küçük boyutlu ve eğlenceli oyunlardan biri olan ‘’moai build your dream’’ oyununu incelemesini yapacağım.

Moai yerlilerinin illaki belgesellerde filan ismini duymuşsunuzdur. Bu oyunda da moai kabilesinin elemanlarıyla topraklarımızı daha yaşanacak bir hale getirmeye çalışırken aynı zamanda bizden daha kötü olan başka bir yerli kabileyle de uğraşmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca bize saldıran hayaletlerle de savaşıyoruz.

Oyunumuzun mekaniği aslında çok basit, önceden rescue team veya Viking brothers gibi oyunları oynayan arkadaşlar hiç zorlanmayacaklardır. Zira oyunun amacı aynı diyebiliriz. Size verilen zaman zarfında sizden istenilen görevleri yerine getirmeniz. Bu görevler her turda değişirken aynı zamanda zorlaşabiliyor da.

Eğer her turda kısa zamanda sizden istenilen görevleri tamamlarsanız üç altın veya üç yıldız diyelim alıyorsunuz. Ama süreyi aşarsanız iki, en alt limite kadar yapamazsanız da her halükarda 1 altın yıldızı alıyorsunuz. Turlara girdiğinizde ise değişik binalar kurabiliyorsunuz, bunların en önemlileri tarla, taş ocağı, kunduracı (benim tabirim bu) ve dükkân diyebiliriz.

Bunun yanı sıra baraka yapıp diğerleriyle beraber istediğiniz zaman geliştirebilirsiniz. Zaten bazı turlarda sizden zorunlu geliştirmeler yapmanız isteniyor. Toplamda 64 zevkli ve sıkmayan eğlenceli turlar oynayabiliyoruz. Turlarda her şeyi istediğiniz gibi tabi ki yapamıyorsunuz. Çoğu şey birbiriyle ilintili diyebiliriz. Mesela işçilerin çalışması için belli bir miktarda besine ihtiyaçları olduğu için bahçenizden veya herhangi bir sandıktan yiyecek bulmalısınız. Hani bizde bir deyim vardır, affınıza sığınarak söylüyorum ‘’aç ayı oynamaz’’ diye işte aynen o misal.

Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum, zaten oyunun diğer oyunlarda da olduğu gibi video incelemesini de çektim oradan daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Küçük boyutlu tabletinizde, cep telefonunuzda her yerde oynayabileceğiniz size eğlenceli ve güzel dakikalar geçirtebilecek bu oyunu, ‘’moai build your dream’’ oyununu kesinlikle tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!