Traverser ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Traverser ön inceleme


Oldum olası platform tarzı atlamalı zıplamalı oyunları sevmişizdir. Hiç bıkmadan usanmadan süper mario oynadığımız olmuştur, bunun yanı sıra benzer oyunları da saatlerce oynadığımız olmuştur. Nedendir bilinmez bu tarz oyunlar hep bizi bir şekilde ekranın başına kilitlemeye yetmiştir.

Bugünde ön incelemesini yapacağımız oyun olan traverser bana bizi ekranın başına kitleyen o klasik eğlenceli platform oyunlarını anımsattı. Oyunumuzda küçük bir kızı yönetiyoruz bulunduğumuz mekânlarda gezerek bazı objeleri tanıtabiliyoruz. Karşılaştığımız insanlarla diyaloglara girip görevlerimizi ifa ediyoruz. Sadece kapalı mekânlarda geçmiyor oyunumuz, ayrıca çok ilginç ve masalsı aynı zamanda bir o kadarda da bilim-kurgusal bir dünyada dolaşabiliyoruz.

Size verilen küçük bir görevin ardından raven Corporation denen ve bütün şehrin kontrolünü elinde tutan büyük şirkete giderek bir dizi testten geçiriliyoruz. İlk başta nesneleri kontrol edebileceğimiz manyetik gücü olan bir eldiven alıyoruz ve bu eldiven sayesinde büyük kasaları veya sandıkları hareket ettirebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda gizlilikte var. Adeta splintercell oynuyormuş gibi muhafızlardn sessizce kaçarak turu geçebiliyoruz, ayrıca güvenlik kameralarına da çok dikkat edin derim.

Sadece saklanma ve nesne kaldırma yok tabii ki bunun yanı sıra size saldıran robotlar da oluyor onları da yine manyetik eldiveninizle kontrol edeceğiniz bir sandık yardımıyla onlara vurarak yok edebilirsiniz. Ayrıca ufak tefek bulmaca tarzı şeylerde var mesela geçit gibi bir yerden eldiveniniz sayesinde geçerek bazı sandıkları diğer yere geçirerek lazerlerden geçebiliyorsunuz. Bir de aldığınız büyük bir fıçı sayesinde içine girerek muhafızlardan, kameralardan ve lazerlerden rahatlıkla geçebiliyorsunuz.

Sonuç olarak eğlenceli, zevkli küçük boyutlu bir macera oyunu oynamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu ön inceleme olduğu için hikâye konusunda net bir yorum yapamam zaten tam anlamıyla incelemeyi ancak oyun bittikten sonra yapabilirim. Ama oynamaya değer ve eski platform oyunlarını sevenler kesinlikle kaçırmamalı. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!