Knee Deep ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

9 Temmuz 2015 Perşembe

Knee Deep ön inceleme


Sizlere değişik, deneysel ve bağımsız oyunları tanıtmaya ve incelemeye oldukça özen gösteriyorum. Popüler oyun ve stüdyoların yanı sıra bağımsız stüdyoların ve çok popülaritesi olmayan oyunları elimden geldiğince sizlere sunuyorum.

Bugün de bağımsız bir stüdyo olan prologue games’in ve daha çok deneysel bir macera oyunu olan knee deep oyununu tanıtacağım. Oyunumuz anladığım kadarıyla bir cinayet üzerine kurulu ve karakterimizin bu olayla ilgili başından geçenleri ve bu olanlarla alakalı olup olmadığıyla alakalı bir takım diyalog ve sorularla şekillendirdiğimiz aksiyonu olmayan bir macera oyunu.

Öncelikle olarak karakterimizi biz yönetmiyoruz devamlı kendi kendine değişen mekânlarda birileriyle diyaloglara giriyoruz. Ve altta çıkan 3 seçenekten istediğimizi seçerek soruları yanıtlıyoruz. Etraftaki objelere veya herhangi bir şeye bakma gibi bir şansımız ne yazık ki yok, bu yüzden oyun çok yavan ve sade olmuş diyebilirim.

Bunun yanı sıra oyunda seslendirmeler yapılmamış. Yıl olmuş 2015 siz çıkardığınız oyunda seslendirme yapmıyorsunuz. En tuhaf olan tarafı da diyaloglu soru-cevaba dayalı bir oyunda bunu yapmıyor olmanız. Bence bu oyunun en büyük eksilerinden.

Oyunda diyaloglarda size sorulan sorulara verdiğiniz cevaplara dikkat edin aynı telltales yaptığı oyunlarda ki gibi örneğin: walking dead, verdiğiniz cevapları karşınızdaki karakterler unutmuyordu ve buna göre hikâyeyi şekillendiriyordunuz. Sanırım aynı şey bu oyun içinde geçerli, fakat bunun için orta düzeyde olsa İngilizce bilmelisiniz. Umarım ileride Türkçe yaması çıkar ve daha iyi anlayarak oynayabiliriz.

Sonuç olarak bölüm bölüm çıkacak olan knee deep’in çok sıradan oynanışı var, çoğu oyun sever sıkılacaktır zira pek farkındalık olacak bir şey yok. Bu oyunun kurtuluşu sadece ve sadece hikayenin zenginliği ve merak ettirmesi aynı zamanda akıcılığına bağlı. Yani tek kurtuluşu senaryo. Bunu tam anlamıyla özümseyebilmemiz için ise oyunun tamamını görüp bir karar verebiliriz arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!