The Perils of Man ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Mayıs 2015 Cumartesi

The Perils of Man ön inceleme



Yine yeniden bir tıkla-ilerle macera oyunu ön incelemesiyle huzurlarınızdayım. Daha önceden 2015 yılı güncel tıkla-ilerle macera oyunları listesine bu oyunu eklemiştim ve bu oyun çıktı gelin hep beraber bir ön incelemesini yapalım.

The perils of man adlı oyunumuzda bir kız çocuğunu yönetiyoruz, onunla babası ve ataları hakkında bir dizi gizemi çözmek için çocuk aklıyla hareket ediyoruz. Ama hikâyesi ilginç ve bir o kadar da cazip diyebilirim. Hemen oynanışa geçelim.

Yine klasik tıkla-ilerle macera oyunlarındaki gibi mousemuzun imleci ile karakterimizi yönetiyoruz. İmleç dediğime bakmayın oyunda iç içe geçmiş çarklardan ibaret, bu çarklar eğer bir objeyi tanıtacaksak veya alacaksak üzerine getirdiğimizde dönüyorlar ve oraya sol tık yaparak ne olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Yine diğer tıkla-ilerle oyunlarındaki gibi aldığınız objeleri birleştirebiliyorsunuz. Bu oyunda da olmazsa olmazlardan tabii ki diyaloglar var. Bana biraz fazla gibi geldi ama belki oyunun ilerlerinde azalıyordur. Kamera açıları da diğer tıkla-ilerle oyunlarından farklı değil çoğu bu tarz oyunda olduğu gibi.
En önemsediğim noktalardan biri ise herhangi bir mekana girdiğinizde hangi obje ile etkileşime geçeceğimizi zor anlayabiliyor olmamız zira çok yakın zamanda ön incelemesini yaptığım dead synchronicity’de sadece bir tuşa bastığınızda o mekandaki bütün etkileşime geçilecek objeleri size direk gösteriyordu.
Lakin bu oyunda böyle bir şey yok veya ben bulamadım, sadece çarklı imlecimizi sağa sola hareket ettirerek dönmesini bekliyorsunuz ve hareket ettiğinde anlıyorsunuz ki obje ile bir şey yapılacak.


Sonuç olarak küçük boyutlu pc’nizi kasmayacak macera dolu eğlenceli ve çizgi-film tadında grafiklere sahip bir oyun oynamak istiyorsanız perils of man tam size göre. İyi oyunlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!