Guns, Gore&Canolli ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Mayıs 2015 Salı

Guns, Gore&Canolli ön inceleme



hiç vazgeçemediğimiz oyunlar arasında yer alır 2,5 boyutlu oyunlar, çok eskilerden metal slug, mario, rayman vs. gibi birçok oyunu bıkmadan usanmadan saatlerce oynamışızdır. Daha sonraları ise grafiklerin gelişmesiyle beraber bu tarz oyunların biraz pabucu dama atılmış olsa da hala küçük bir kitle olsa da sevenleri var diyebiliriz.

Bugünkü inceleyeceğimiz oyun ise eskilerden biraz bana metal slug’ı yenilerden ile shank’ı anımsattı. Gerek oynayış mekanikleri gerek içindeki şiddet bakımından iki oyunla benzerlik gösteriyor. Gelelim oyunumuzun konusuna, 1920’li yıllarda geçen hikâyemiz tuhaf bir virüs salgınıyla başlıyor yönettiğimiz karakterimiz oyunun isminde de olan canolli aslında mafya ile savaş içinde olan biriyken bir şekilde salgının ortasında kalır ve oyun böyle tuhaf bir şekilde başlar.

Oyun sistem olarak yazımın başında yazdığım iki oyuna çok benzemekte zira mantık çok basit, ilerle önüne geleni öldür işte hepsi bu. İlk başta tabancanız var lakin sonradan pompalı, thompson, el bombası, lav silahı, magnum,Molotof kokteyl gibi silahlar kullanabiliyoruz. Herhangi bir geliştirme görmedim zira ön inceleme belki oyunun ileriki turlarında açılıyordur.

Zombiler ise sadece karşımıza mal mal gelmiyorlar kimisi bize ateş ederken bazıları ise koşarak saldırıyorlar. Bazı durumlarda sizi çok sıkıştırdıklarında tekme atarak düşmanlarınızı kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Tabancanızın mermisi sınırsız lakin diğerlerinin turlarda bulduğunuz kadar kullanabiliyorsunuz.

Sonuç olarak grafikleri muadilleri gibi olan küçük boyutlu ve pc’nizi kasmayacak 2,5 boyutlu eğlencelik sizi sıkmayacak bir oyun oynamak istiyorsanız guns,gore&canoli tam size göre bir oyun diyebilirim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!