Ori and the Blind forest ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

13 Mart 2015 Cuma

Ori and the Blind forest ön inceleme



Öyle sanıyorum ki aramızda masal okumayan veya dinlemeyen yoktur. Bize hep huzur veren ve iyilerin olduğu fakat iyilerin olduğu kadar kötülerin de olduğu ama eninde sonunda kötülerin cezasını bulduğu çocukluğumuzun belki de en güzel anlarıydı masallar.

Bugünkü ön incelemesini yapacağımız oyunumuz da gerek atmosferiyle gerek müzikleriyle bizi tekrar o çok özlediğimiz masal diyarlarına tekrar götürecek. Oyunumuzun başlangıcında değişik bir masal karakterini yönetiyoruz. Bir ışık görüyor ve bu ışığı takip ediyor sonunda bizim ana karakterimiz olacak ori ortaya çıkıyor. Ve onu bulan bu tuhaf yaratığı bir nevi annesi olarak görüyor beraber çok güzel vakit geçiriyorlar fakat bir anda kötü karanlık güçler ortaya çıkıyor ve ori ve üvey annesi bir mağaraya sığınıyorlar.

Daha sonrasında dışarı yemek aramaya giden ori’nin üvey annesi karanlık güç’ün her şeyi yok ettiğin görür ve yiyecek bulamadan mağaraya döner fakat çok yorgun, aç ve bitkin düşmüştür. Bu zor durum onu ebedi bir uykuya götürür. Bu sırada uyuyan minik, sevimli kahramanımız ori ise hiçbir şeyden habersizdir. Uyandığında ise üvey annesinin yarı baygın halini görür ve hemen yiyecek bulmaya çıkar ve bulur da hemen annesine getirir. Annesini uyandırıp bir şey yemesini ister ama annesi bir türlü uyanmaz ne yazık ki ori’nin üvey annesi ölmüştür.

İşte böyle hüzünlü bir şekilde başlıyor oyunumuz aslında hepsini yazmayacaktım ama bu mükemmel başlangıcı atlarsam içime sindiremezdim. Neyse şimdi de oynanış mekanikleri üzerine biraz duralım tür itibariyle platform oyunu olsa da karşımıza çıkan yaratıklarla aldığımız güçler doğrultusunda savaşabiliyoruz. Mesela tepemizde dolaşan bir ışık hüzmesi sayesinde düşmanlarımızı bertaraf edebiliyoruz.

Bu alacağımız yetenekleri haritanın belirli yerlerine seyahat ederek alabiliyoruz. Mesela duvarda yürüme veya çift zıplama gibi. Oyunda öldürdüğünüz yaratıklardan aldığınız deneyim puanları ile ori’nin yetenek ağacından istediğinize puan vererek yeni geliştirmeler açabilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı ufak tefek bulmacalar da var ve çıkamadınız yerlere bazı kayaları iterek veya çekerek tırmanabiliyorsunuz.

Sonuç olarak yaptığım bir ön inceleme daha fazla detay şimdilik veremem zira bende bu kadar oynadım çok ilerlemedim. Eğer masalımsı bir ortamda harikulade bir oyun oynamak istiyorsanız mesela aklıma ilk gelen bu tarz olan ico,okami,shadow of the collossus gibi hem hikayeleriyle hem de müzikleri ve harika atmosferiyle benzer oyunları öncede oynayıp beğendiyseniz ori and the blind forest’te tam size göre hepinize iyi oyunlar.






           


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!