Star Wars: Knight of The Old Rebuplic 2 The Sith Lords inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

16 Ocak 2015 Cuma

Star Wars: Knight of The Old Rebuplic 2 The Sith Lords inceleme (pc nostalji)



sinema tarihinin ve bilim-kurgu yapımlarının önünü açan ve daha sonra çıkacak bir çok filme ilham kaynağı olan star wars yıllar geçse de popülaritesinden hiçbir şey kaybetmişe benzemiyor. Star wars oyunlarında da bu başarıyı göstermiştir. Zira yıllar geçmesine rağmen hala en çok oynanan ve en iyi olarak kabul edilen Knight of the old republic serisi bunun en iyi kanıtıdır.

Biz ise bugün ikinci oyunu olan the sith lords’u inceleyeceğiz. Hikâyemizle başlayalım uzay boşluğunda sürüklenen ne olduğunu anlayamadığımız bir savaş gemisinde uyanıyoruz. Gemimizin her halinden bir saldırıya uğradığı anlaşılıyor. Daha sora karakterimiz kendine geliyor ve gemide ne olduğunu anlamak için gezinirken bir jedi’ye rastlıyor. Ve daha sonra olaylar daha derinleşerek devam ediyor.

Oyunumuz rpg olduğu için ilk olarak istediğiniz tipte bir karakter yapıyorsunuz. Eğer uğraşmak istemiyorsanız quick character’den hızlı bir şekilde kafanıza göre fazla uğraşmadan bir tip oluşturabilirsiniz. Savaşçı seçme kısmında ise dikkatli olmalısınız zira jedi kullanmak o kadar kolay değil diğer ikisi ise daha kolay kullanılabilir. Onlar da yakın dövüş savaşçısı ve her iki özelliği birden barındıran savaşçı var. Bunu yanı sıra rpg oyun olduğu için skill puanları var bu puanları her rpg oyununda olduğu gibi karakterlerimizi güçlendirmek için kullanıyoruz lakin ben uğraşamam diyorsanız otomatik olarak yapay zekâ bırakabilirsiniz bu işi.

Gelelim karakter menümüze burada bayağı karışık ve çok fazla şeyler göreceksiniz en başta karakterimizin silah, zırh ve diğer defansını ve atak gücünü yükseltecek ekipmanlar giydirebiliyoruz. Bu ekipmanları bazı sandık gibi açılıp kapanabilen yerlerden bulabiliyoruz. Veya satın alabiliyoruz. Yanınıza sonrada katılacak karakterlerinizi de unutmayın ki siz giyindirip kuşandıracaksınız. Silah kullanma sise çok güzel zira iki elinize ayrı silahlar alabiliyorsunuz. Bu da hem kılıç hem de tabanca kullanmanıza olanak sağlıyor. İnventory’ye girdiğimizde ise kullanabileceğimiz birçok parça çıkıyor mesela sağlık paketleri ve nicesi, bunu yanı sıra oyunda yaptığımız görevler ve savaşlardan aldığımız deneyim puanlarıyla beraber level atlıyoruz. Bu aldığımız puanlarla beraber güçlenirken yaptığınız görevin iyiliğine veya kötülüğüne göre light veya dark tarafına doğru limitiniz gidiyor. Abilities’e girdiğinizde ise karakterinizin oyun içinde kullanabildiğiniz özel saldırı çeşitlerini görebiliyorsunuz.

Oyun içinde ise görevlerin gidiş hattına göre diyaloglara giriyoruz. Bu diyaloglara dikkat etmelisiniz zira oyunun sonu ve ilerleyişi sizin verdiğiniz cevaplarla ilintili olacak. Oyunumuzda zaman zaman droid’de kullanıyoruz. Zaten turlarda daha sonradan ekibimize dahil olacak robotlar var. Bunu yanı başka karakterlerde olacak bunlarla görevlere giderken istediğiniz iki karakteri yanınıza alabileceksiniz. Ayrıca turlarda ve savaş esnasında istediğiniz karaktere geçerek yönetebilirsiniz. Savaş esnasında ise saldırı çeşitlerinizden seçerek düşmanla çarpışabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra uzaktan silahlarla da çarpışıp bomba atabilirsiniz. Bu oyunumuzdaki en bariz göze çarpan özelliklerden biri ise özgür bir oynanışa sahip olması ve gezegenler arası yapacağımız seyahatler oyunun en belirgin özelliklerinden, ayrıca ana görevlerin yanı sıra birçok yan görev ve challenge niteliğinde oynanabilen içerikler mevcut.

Grafik bakımından yılına göre çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim, hikâye ise çok derinlemesine olması ve serbest oynanışla beraber yan görevlerinde sanki ana hikayeymiş gibi oyuna dahil olması gerçekten senaryonun kalitesini fazlasıyla arttırmış. Müzik ve sesler oldukça başarılı zaten kötü müzikleri kötü olan bir star wars filmi veya oyunu var mı? Çevre, karakter ve diğer modellemeler epeyce başarılı olmuş diyebilirim tabi ben ilk oyunu oynamadım onun için ilk oyunu oynayanlar daha iyi mukayese edeceklerdir. Yapay zekânın da başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Oynanabilirlik çok kolay değil zira iyi derecede İngilizce bilmenizin yanı sıra rpg olduğu için birçok özellik ve mod var bunların üstesinden gelmelisiniz. Ayrıca sade ilerleyebildiğiniz yek çıkış yolu olan bir oyun değil, birçok gezegene gidebildiğimiz büyük haritalarda oynayabildiğimiz açık dünya bir oyunu çünkü. Sonuç olarak hala en sevilen, beğenilen ve oynanan yıllar geçmesine rağmen dillere pelesenk olmuş efsane bir oyun star wars knights of the old republic the sith lords 2 daha fazla bir şey yazmaya gerek var mı sizce? İyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!