Marvel Ultimate Alliance 2 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Ocak 2015 Cuma

Marvel Ultimate Alliance 2 inceleme (ps2 nostalji)



nspace stüdyolarının hazırladığı activision firmasının 2009 yılında piyasaya sürüp dağıtımcılığını üstlendiği sıra dışı r.p.g aksiyon oyunu marvel ultimate alliance 2 oyununu inceleyeceğiz.

İlk oyunuyla büyük ses getiren m.u.a tabi ki yapımcıların tekrar kollarını sıvamalarına sebep oldu. İlk oyunun devamı gibi gözükse de aslında ilk oyunla pek alakası yok diyebiliriz. M.u.a 2’de ise bazı yeni karakterler eklenmiş bazıları ise çıkarılmış. İlk oyunda olduğu gibi level atlama sistemi mevcut, karakterlerimizin aldığı puanlarla veya turlarda bulduğumuz para yerine geçen şeylerle karakterlerimizin saldırılarını güçlendirebiliyoruz.

Eğer devamlı karakterlerin saldırılarıyla uğraşmak istemiyorsanız auto(otomatik) yapın derim. Bu oyunda olup da ilk oyunda olmayan yeni bir özelliği anlatacağım boosts denilen madalyonlara benzer şeyler var. Turlarda gereken görevleri yaptığınızda alıyorsunuz. Ve istediğinizi takıp takımınızı güçlendirebiliyorsunuz. Yine karakterlerimize özel challenge’lar var. Bunun yanı sıra trivia game (süper kahraman bilgi yarışması)mevcut, yalnız karakter açma ilk oyundaki kadar kolay değil karakterlerin challenge’larını geçtiğinizde açabiliyorsunuz. İlk oyunda 23 karakter varken bu oyunda bazıları çıkarılmış. Ve eklenmiş karakterlerle 26 kahraman mevcut

Grafik bakımından ilk oyunun çok gerisinde olduğunu söyleyebilirim, hikâyenin tutarsızlığı ve kötü kurgusuyla ne yapmak istediklerini anlayamadım doğrusu. Müzik ve sesler oyundan aşağı değil, hasar modellemeleri de ilk oyundan çok uzak, çevre modellemeleri berbat, yapay zeka ilk oyunla aynı. Oynanabilirliğin ilk oyundan pek farkı yok.

Çeşitlilik konusunda ise ilk oyunda daha çok extra şeyler varken bu oyunda bu kadar kıt olmasını anlayamadım. Bu oyundaki diğer yeniliklerden bir diğeri ise fusion bir nevi özel saldırı diyebiliriz. L1ve r1 tuşlarına aynı anda bastığınızda takımınızdaki istediğiniz karakteri seçip ikili saldırı yapabiliyorsunuz. Bu oyunun artılarından diyebilirim.

 Genel olarak baktığımızda ilk oyunun çok gerisinde olduğunu rahatça söyleyebilirim. Ama yine de marvel süper kahramanlarını yönetmek için en iyi sebeplerden biri diyebilirim. Grafikleri veya diğer teknik özellikleri benim için önemli değil ben örümcek adamla wolverinle veya yeşil dev’le oynayayım yeter diyorsanız tam size göre bir oyun marvel ultimate alliance 2. İyi oyunlar. 









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!