Plant vs Zombie (mini game) inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Aralık 2014 Salı

Plant vs Zombie (mini game) inceleme (pc nostalji)



oyunlar bize belki de en iyi zaman geçirmemizi aynı zamanda eğlenceli dakikalar yaşamamızı sağlayan hayal dünyamızın sınırlarını da zorlayan dijital bir dünyadır. Herkes oyun sevmeyebilir tabi ki kimse sevmek zorunda değil. Ama yine de her birimizin illaki oynadığı ve hiç unutamadığı bir oyun vardır.

Plant vs zombie işte böyle oyunlardan birisi oynayıp da unutan var mı bilmem? Ama ben bu oyunu hiç mi hiç unutmam her ne kadar mini bir oyun desek de aslında içinde çok geniş çeşitliliğe sahip dev bir oyun diyebiliriz plant vs zombie için. Oyunumuzda adından da anlaşılacağı üzere bitkilerin zombilerle olan savaşını oynuyoruz. Fakat asıl hikâye şöyle bizim biraz kafası kırık olan bir ev sahibimiz var. Onun evine saldıran zombilere karşı bitkilerle koruma yaparak eve saldırmalarını engelliyoruz. Beş ayrı kulvar var. Oyunumuzda birçok değişik savaşçı bitki türü var. Fakat bunlar turları oynadıkça kazandığınız paralarla satın alabiliyorsunuz. Veya tur sonlarında size yeni bitkileri direk veriyor.

Yine turlara girerken istediğiniz bitkiyi seçebilirsiniz ama belli sayıda tabi, bunun yanı sıra turlarda en önemli bitki ise hiç şüphesiz ay çiçeği zira diğer bitkileri çıkarmak için güneş toplamak zorundasınız. Bunu da yapan ayçiçeği diğer bitkilerin ise belli puanları ve çıkış zamanları var. Buna göre ayçiçeklerini dikerek aynı zamanda istediğiniz bitkileri çıkarıp savunmanızı yapabilirsiniz. Fakat zombiler boş durmuyor. Çünkü belli bir zaman sonra size saldırmaya başlıyorlar. Ona göre elinizi çabuk tutup mantıklı bir strateji uygulamalı ve bitkilerinizi doğru şekilde yerleştirmelisiniz. Zombilerin de bitkiler gibi çeşitli olanları var. Oyunun başında gelmiyorlar fakat ilerledikçe siz çok zorlayacak zombilerin saldırılarına maruz kalcaksınız.

Shop’tan kazandığınız paralarla değişik bitkiler, parçalar veya ekipmanlar alabilirsiniz. Yine bitkilerin ve zombilerin almanac’tan çeşitlerine bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra macera modunun yanı sıra değişik modlarda oynayabiliyoruz. Mini-games girdiğinizde birçok çeşitli turu oynayabilirsiniz bunun yanı sıra puzzle ve survivor modlarıda cabası birde zen garden diye ayrı bir mod var burada turlardaki bitkilerden yetiştirip para kazanabiliyorsunuz. Sonuç olarak her yerde oynayabileceğiniz çok küçük boyutta olan bu zevkli oyunu kesinlikle oynamanızı tavsiye ediyorum. İyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!