X-Men Legends inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

10 Aralık 2014 Çarşamba

X-Men Legends inceleme (ps2 nostalji)



Activison’un dağıtımcılığını üstlendiği raven software’in 2004 yılında piyasaya sürdüğü r.p.g(rol yapma oyunu)aksiyon oyunu x-men legends oyununu inceleyeceğiz.

Marvel’in en popüler çizgi romanı olan her zaman en çok satanlar arasında bulunan x-men’in şimdiye kadar çok iyi oyunlarını görmemiştik. Ama bu inceleyeceğimiz oyun hem x-men karakterlerini rahat oynamamıza olanak sağlıyor, ayrıca karakterleri ve güçlerini tanıyıp öğrenme olanağı sürüyor. Oyunumuz çok ilginç bir hikâyeye sahip başlangıcı da bir o kadar öyle diyebiliriz.

Genç bir mutant olan alison’u hem x-menler hem de kötü taraf bir şekilde ele geçirmek istiyorlardır ve alison bir anda çok büyük bir patlamayla bu duruma son verir. İşte oyunumuz böylece başlamış oluyor. İlk başta sadece tek karakter yönetebiliyoruz. Oda x-men’in delisi wolverine fakat daha sonra karakterler takımımıza gelmeye başlayacak ve dörderli bir takım kurup oynayabileceksiniz. Oyunumuzda level atlama sistemi mevcut, her level atladığınızda ise puan alıyorsunuz.

Bu aldığınız puanlarla karakterlerinizi güçlendirebiliyorsunuz. Örneğin strike(saldırı),agility(yetenek),body(vücut) ve focus (odaklanma) gibi yeteneklerden istediğinize puan verebilirsiniz. Saldırı çeşitlerinde ise yine istediğinize puan verip karakterlerinizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz saldırıyı istediğiniz tuşa da koyabilirsiniz. Tabi ki sadece saldırı çeşitleri yok, takımınızın defansını yükselten veya atağını yükselten yeteneklerinizde mevcut, ayrıca takımınıza kalkan da yapabilirsiniz.

Her karakterin kendine has yetenekleri ve saldırı çeşitleri var. Bir de turlarda bulduğunuz itemleri takabilirsiniz. Birçok x-men karakterini bu oyunumuzda kullanabiliyoruz. Ayrıca değişik kostümlerini açıp öylede alabiliyoruz. Tur içinde xtraction point denen noktalardan takımınızı değiştirebilir, kayıt yapabilir, danger room adındaki yere girip challenge’larıda oynayabilirsiniz. Kötü bir özellik varsa oda karakterleriniz öldüğü zaman xtraction point’e gidip yeni karakterlerinizi alabilirsiniz. Veya ölenleri belli bir para karşılığında açabiliyorsunuz. Yine xraction pointe girip visit forge’a geldiğinizde işinize yarayacak itemler alabilirsiniz veyahut satabilirsiniz.

Grafik bakımından etkileyici bir oyun zira plastik kaplamayla yapılmış, aslında çizgi roman olduğu için yakışmış, hikâye ise güzel iyi toplamışlar ve yeni ultimate (son) x-men çizgi romanlarından yola çıkarak hazırlamışlar. Müzik ve seslerin ben bu kadar ben bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum, ama sandığımdan iyi olmuş. Hasar modellemeleri de başarılı çoğu yeri kırıp parçalayabiliyorsunuz.

Bu gerçekten de güzel olmuş, çevre ve karakter modellemeleri de oldukça başarılı ayrıca kamera açılarına da değinmeden geçemeyeceğim, çok etkileyici kamera açıları var. Karakterlerinizi tepeden gördüğünüz açı sanki strateji oyunu havası veriyor. Bence yapay zekâ oldukça iyi çünkü düşmanlar gerçekten zorlayıcı hele hele kalabalık geldikleri zaman yandınız. Oynanabilirlik ise dört kişiyle ayrı ayrı uğraşmak gerçekten zor olmuş bazen de dört karakter olduğu için dar alanlarda sıkışabiliyorsunuz.

İlk oyun olduğu için midir? Bilinmez, gerçekten çok zorlayıcı yapmışlar. Ne kadar level atlarsanız atlayın zorlanacaksınızdır. Bunu da oyunun kötülerinden diyerek not düşeyim dedim. Çeşitlilik başarılı olmuş load screenleri açık bakabiliyorsunuz. Ayrıca turlarda bulduğunuz comic-book’lara bakabiliyorsunuz. Karakterlerin bio’larına göz atabiliyorsunuz. Bunun benzeri extralar oyunda mevcut. Genel olarak baktığımızda tek tük de olsa eksileriyle veya yenilikleriyle ki hatalarını bundan sonraki oyunlarda yapacaklarını sanmıyorum en azından bu kadar zor yapmazlar, bizde rahat rahat oynarız. İyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!