Mercenaries inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

19 Aralık 2014 Cuma

Mercenaries inceleme (ps2 nostalji)



Pandemic stüdyolarının hazırladığı lucas arts’ın dağıtımcılığını üstlendiği 2005 yılında piyasaya sürülen mercenaries oyununu inceleyeceğiz.

İlerlemeli silah oyunlarına değişik bir bakış açısı getiren pandemic stüdyoları bu aksiyon dolu oyunların içine devamlı atraksiyon, çeşitlilik ve en önemlisi haritada dilediğiniz gibi gezebilme imkânı sunuyor. Oyunumuzun konusu kısaca şöyle k.kore’nin g.kore ile olan savaşında bir anda nükleer silahlarını ortaya çıkarmasıyla tansiyonun yükselmesine sebep oluyor.

 Ve her zaman olduğu gibi birleşmiş milletler işe karışıyor. Zaten oyunda da tarafları göreceksiniz. K.kore her zaman düşman, g.kore müttefik bunun yanı sıra çin ve rus mafyası da oyunda mevcut. Onlarla iyi olmak sizin elinizde bizim yöneteceğimiz karakterler ise bağımsız. Oyunun isminden de anlayacağınız üzere mercenaries(yani paralı asker veya ödül avcısı diyebiliriz.)en başta 3 karakterden birini seçip oyuna başlayabiliyoruz. Ve ister müttefiklerin görevlerini yapabiliyorsunuz, isterseniz rus mafyasıyla, çinle veya g.kore ile de çalışabiliyorsunuz.

En önemli görevlerimiz ise iskambil 52’sinde bulunan karo,maça ve kupada olan en alt düzeyden en üste kadar olan komutanları yakalayarak büyük paralar kazanabilirsiniz. Yalnız ölü ele geçirirseniz ödülün yarısını alabiliyorsunuz. Onun için canlı yakalamaya çalışın derim oyunda çok çeşitli ve değişik challenge’lar var, bunları oynayarak paralar kazanabilir ve iş yaptığınız ortaklarınızla olan dostluğunuzu arttırabilirsiniz. Fakat bazen ters görevler çıkabiliyor. Örneğin g.kore size rus mafyasına karşı görev verebiliyor. Sizde haliyle görevi yerine getirdikten sonra rus mafyasıyla düşman olabiliyorsunuz. Ama unutmayın ki oyunda k.kore her zaman düşmanınız. Hiçbir zaman dost olamıyorsunuz. Ve onlar için iş yapamıyorsunuz.

Grafik bakımından etkileyici bir oyun zira haritanın büyüklüğü ve belli alanlarda oynanmayıp değişik mekânlarda oynayarak ve her yerin grafiklerine özenmek zor olsa gerek, hikâye bir savaştan esinlenerek ve kendi kurgularıyla ortaya çıkardıkları güzel bir senaryo olmuş. Müzik ve sesler ortama göre değişiyor. Olduğunuz yer sakinse müzik yavaş oluyor, eğer çatışma halindeyseniz bir anda hareketleniyor. Hasar modellemeleri müthiş çünkü bir binayı bile yıkabiliyorsunuz.

İstediğiniz şeyi patlatıp havaya uçurabiliyorsunuz. Ayrıca bindiğiniz araçlardaki hasarlanmalar müthiş olmuş. Çevre ve karakter modellemeleri müthiş olmuş ayrıca silah ve araç modellemeleri de harika. Yapay zekâ oldukça başarılı düşman sizinle ölümüne çatışmaya giriyor. Oynanabilirlik pekte kolay değil mesela ben çok bölümü zorlanarak geçtim hep az canla kurtarıyordum kendimi doğrusu. En çok söylenecek nokta ise çeşitlilik haritada serbestçe gezmek, çeşit çeşit araç kullanabilmek, bir dünya silah ile çatışmaya girebilmek.

Bunun yanı sıra daha güçlü silahlarımızda var, örneğin istediğimiz bir bölgeye bombardıman yaptırabiliyoruz. Veya uydudan ateş açabiliyoruz. Daha envai çeşit saymakla bitmeyecek saldırı çeşitleri var artık onları oynayarak görürsünüz. Mercenaries genelde bize çok şeyler vaat eden bir oyun, türü bakımından beklenilenleri fazlasıyla karşıladığına inanıyorum. Eğer sizde çetin bir savaş oyunu oynamak istiyorum diyorsanız, mercenaries tam size göre, iyi oyunlar.  







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!