Call of Duty: World at War inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

18 Aralık 2014 Perşembe

Call of Duty: World at War inceleme (pc nostalji)



ikinci dünya savaşının lider oyunlarından biri olan ve de en çok oynanan ve satılanlarından biri olan call of duty en son çıkardığı ve büyük ihtimalle daha çıkarmayacağı seriyi World at war oyunuyla tamamladı.

Bu oyunumuzda pasifik cephesinde oynayabiliyoruz. Ayrıca rus askerler ile berlin’i naziler’den temizleyip ele geçirmeye çalışıyoruz. İki cephede de grup halinde ilerleyebiliyoruz. Askerlerimize emir veremiyoruz. Çatışmalarda pek işe yaradıkları da söylenemez. Hikâyemiz ise şöyle Japonların Pearl harbor limanına yaptıkları saldırının intikamını almak ve Japonları etkisiz hale getirip tehdit olmaktan çıkarmaktır. Diğer tarafta ise rus ordusuyla beraber nazilerin tamamıyla kökünü kazıyıp yok etmektir. Oyunumuzda yine bildiğimiz silahlar mevcut Amerikan askerleriyle oynadığınızda yine m1 ve thompson kullanabiliyoruz. Ama yine öldürdüğümüz japon askerlerinden düşen silahları alıp kullanabiliyoruz. Bunun yanı bazı turlarda da lav silahı kullanabiliyoruz ve ağır makineli yuvalarını yakıp kavurabiliyoruz. Ayrıca pompalı, Molotof kokteyl, değişik el bombaları ve havan topu kullanabiliyoruz.

İki ayrı cephede oynarken haliyle iki ayrı düşman askerleriyle çarpışmak zorunda kalıyoruz. Japon askerleri samurayların torunları oldukları için banzai diyerek size ölümüne üstünüze saldırarak kendilerini de feda ediyorlar. Kamikaze de yaptıkları gibi, fakat nazi askerleri ise japon askerlere nazaran daha kolay en azından üstünüze deli gibi koşarak saldırmıyorlar. Yine klasikleşmiş önceki call of duty’lerdeki gibi araç kullanımı bu oyunda da mevcut. Tankımızla yine önümüze gelen hedefleri ve tankları bertaraf ederek önümüzü açıp düşmanları temizliyoruz. Diğer bir turda ise bombardıman uçağı ile zırhlı gemileri ve hücum botları batırıyoruz. Devamlı silah değiştirerek bütün gemileri imha edebiliyoruz. Birbirinden güzel atraksiyonu hiç eksik olmayan on beş tur oynayabiliyoruz, ayrıca bir de zombi turu var ama ben call of duty’ye yakıştığını düşünmüyorum.

Grafik bakımından çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Senaryonun iki cephede oynanması ve kurgulanışı etkileyici olmuş, ama biraz daha uzun olsaydı ve biraz daha araç kullanma olsaydı daha iyi olurdu bence. Müzik ve sesler her zaman ki gibi yine çok kaliteli olmuş her seferinde ‘’işte yapıyorlar adamlar ya’’ diyoruz. Hasar modellemeleri çok iyi değil ne yazık ki ama çevre, silah ve karakter modellemeleri güzel olmuş.

Yapay zekânın çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim zira klasikleşmiş el bombası geri atmaları haricinde pek bir şey yapmıyorlar. Ama sizde yapay geri zekâlılar diye ortaya çıkıp kendinizi rambo sanıp hepinizin kökünü kazıyacağım deyip saçmalarsanız anında ölürsünüz. Oynanabilirlik çok zor değil zaten eski oyunları oynayanlar aşinadır. Çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. Sonuç olarak call of duty serileri bize bir fps oyununun nasıl yapılabileceğini gösterdi ve son oyun olarak mükemmel bir şekilde treyarc noktayı koydu. Hala oynamadıysanız pek bir şey kaybetmediniz demektir. Oynadıysanız da tekrar oynayın derim iyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!