Ghost Recon Future Soldier inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

4 Aralık 2014 Perşembe

Ghost Recon Future Soldier inceleme



Ubisoft’un vazgeçilmez oyunlarından biri olan, tom clancys serisinden dijital dünyaya aktarılan ghost recon future soldier gelecekte geçen bir hikâye (bana öyle gelmedi) ile karşımıza çıkıyor.
Klasik bir başlangıç yaparak oyunumuzun hikâyesiyle incelememe başlamak istiyorum. Yine çoğu shooter oyunundan aşina olduğumuz tipik bir senaryo karşımıza çıkıyor.

Görev sırasında öldürülen Amerikan askerlerinin intikamını almak için görevlendirilen ghost ekibi buna sebep olan terörist grubu yok etmek için hemen yola çıkar. Ekibimizde dört asker bulunmakta, askerlerimize emir veremiyoruz, lakin çok sayıda olan düşman askerlerini bir kerede halletmek istiyorsak tek tek işaretleyip aynı anda teröristleri alaşağı edebiliyoruz. Bazı teknolojik oyuncaklar yine emrimizde, drone adında maket helikopter tarzı kameralı bir araç ile düşmanların yerlerini belirleyebiliyoruz. Yine başka bir turda uzaktan kumandalı kameralı küçük bir araç kullanabiliyoruz.

Robot tarzı bir araç da kullanabiliyoruz ve havan atışları yapabiliyoruz. Oyundaki silahların çeşitliliği güzel olmuş ayrıca silahları istediğiniz şekilde modifiye edebiliyorsunuz. On iki doludizgin aksiyonu bol yaşayacağınız bölüm bulunmakta. Turlara girmeden önce bilgilendirme ekranı geliyor ve bu ekranda yapmanız gereken görevleri görebilirsiniz. Sonra istediğiniz silahı alarak tura girebilirsiniz, fakat tura girmek istediğinizde size uyarı verirse anlayın ki tur gizli görev içeriklidir. Yani bu uyarı susturuculu bir silah seçmelisiniz demektir.

Askerlerimizin kullandığı düşmanların yerlerini bize kabak gibi gösteren el bombası gibi atılan sensör adındaki cihaz da çok işimize yarıyor diyebilirim, teröristlerin nerede olduklarını ve size ateş ettikleri yerleri böylece görüp daha iyi siper alabilirsiniz. Ayrıca geleceğin askerleri oldukları için görünmez de olabiliyorlar, oyundaki en saçma unsur bu diyebilirim. Ben gelecek derken 2150’li yıllar filan sanmıştım ama bir baktım sanki günümüz yani pek bir şey değişmemiş gibi geldi bana. Uçuk kaçık silahlar beklerken quake tarzı bir baktım ki battlefield veya call of duty’de oynadığımız silahların hemen hemen aynısı ben pek bir değişiklik göremedim doğrusu

Grafiklerinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum, hikâyenin ise sıradan oluşu ve akıcı olmaması insanı sıkıyor. Müzik ve sesler fena değil, hasar modellemeleri kaliteli olmuş diyebilirim. Çevre karakter ve silah modellemeleri oldukça başarılı bir şekilde oyuna aktarılmış.  Yapay zekâ ise iyi ulu orta çıkıp size mal gibi saldırmıyorlar ayrıca öldürdüğünüz teröristlerin cesetlerini bulurlarsa hemen alarma veriyorlar. Oynanabilirlik ise çok zor değil zaten turlarda size kullanmanız gereken tuşları gösteriyor. Siper alarak oynamanızı tavsiye ederim, yine diğer shooter oyunlarındaki gibi sağlık durumumuz kötüleştiğinde saklanarak veya siper alarak normale dönebiliyoruz. Çeşitlilik konusunda ise şunları söyleyebilirim teknolojik oyuncakların yanı sıra pek araç kullanımı yok diyebiliriz. Olsa daha güzel olurdu. Sonuç olarak aksiyonu bol vurdulu kırdılı bir oyun oynamak istiyorsanız kaçırmayın derim. İyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!