The Walking Dead 1.sezon inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Kasım 2014 Perşembe

The Walking Dead 1.sezon inceleme (pc)



Zombili oyunları hep sevmişizdir nedense, sebebini bilmediğimiz halde heyecanla filmlerini ve oyunlarını soluksuz izlemiş ve oynamışızdır. Bu sefer zombili gerilim oyunlarına değişik bir bakış açısı getiren the walking dead oyununu inceleyeceğiz.

Çoğumuz bu oyuna dizisinden alışığızdır. Aslında bir çizgi roman çevirisi olan oyunumuz ne olduğu belli olmayan bir salgın sonrasında yaşanan olayları konu alıyor. Kaçmaya çalıştıklarımız ve hayatta kalmak için mücadele ettiğimiz şeyler sadece zombiler mi? Tabii ki hayır, zira ortalıkta başka hayatta kalmaya çalışan suça meyilli hatta kana susamış zombilerden daha tehlikeli insanlar var. Oyunumuza aslında tipik bir tıkla ilerle oyunu desek bence yanılmayız herhalde zira seçimlerimizi doğru yaparak ve bazı nesnelere tıklayarak ilerleyebiliyoruz.

Bu arada diyaloglarda bize verilen kısa süre içinde doğru cevapları vererek oyunun gidiş hattını belirleyebiliyoruz. Önceden fahrenhayt oyununu oynayanınız varsa bu oyunla benzerlik gösterdiğini göreceksiniz. O oyunda da senaryoyu seçimlerimizle belirliyorduk. Burada da aynı durum söz konusu, birde benim anlık tepki diye adlandırdığım çabuk seçim yapmanız gereken saldırı durumları var burada da aynı şekilde hızlı hareket edip çabucak tıklamamız gereken objeye tıklamalıyız. Ama gerekli tepkiyi gösteremeyip, tıklamayı yapmazsınız da korkmayın hemen kaldığınız yerden devam ediyor. Oyunumuzda herhangi bir geliştirme filan yok.

Grafik bakımından berbat bir oyun fakat karakter modellemelerinin iyi olduğunu düşünüyorum, lakin çevre modellemeleri de çok kötü, oyunu kurtaran en önemli özellik ise senaryo, harika bir kurgu ile inanılmaz sürükleyici bir oyun olmuş, müzikler ve sesler fena değil. Oynanabilirlik ise çok zor değil oynadıkça alışırsınız ve ustalaşırsınız. Oyunun en sevmediğim özelliklerinin başında gelenler ise bölüm bölüm olması, kamera açıları ve grafiklerin kötü olması, ayrıca bazı oyun severler diyalogların çokluğundan ve uzunluğundan şikâyetçi olabilir. Bir de bulmacalar biraz kolay olmuş biraz daha zorlu bulmacalar olabilirdi. Çeşitlilik konusunda pek bir şey beklemeyin ayrıca extralar da yok, sonuç olarak çok zevkli oynamaya doyamayacağınız harika bir tıkla ilerle gerilim oyunu sizleri bekliyor. İyi oyunlar.     










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!