Star Wars The Force Unleashed inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

18 Kasım 2014 Salı

Star Wars The Force Unleashed inceleme (ps2 nostalji)



krome stüdyolarının hazırladığı lucas arts firmasının 2008 yılında piyasaya çıkardığı star ward the force unleashed oyununu inceleyeceğiz.

Efsane bilim-kurgu serisi olan yıldız savaşlarının oyunu çok değişik versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Normal hikâye haricinde gelişen olayları bu oyunda görüyoruz. Darth vader’ın wokilerin gezegenine saldırısıyla başlıyor oyunumuz. Kısa zamanlı olsa da darth vader’ı yönetebiliyoruz. Karşımıza gelen wokieleri öldürüp turun sonunda usta bir jediyla karşılaşıyoruz.

Ve çok zevkli bir ışın kılıcı müsabakası yapıyoruz. Sonunda rakibimizi yendiğinizde ise bir anda ortaya küçük bir çocuk peydah oluyor. Bu çocuk karşılaştığımız usta jedi’nin oğludur. Darth vader çocuğu yanına alır ve onu yetiştirir. Çocuk bir anda büyür ve böylece yöneteceğimiz karakter ortaya çıkmış olur. Darth vader çocuğu karanlık tarafa çekip eğittikten sonra görevler verip kendini kanıtlaması için değişik değişik gezegenlere yollar ve jedi ustalarını öldürtüp ışın kılıçlarını getirmesini emreder. Oyunda değişik ışın kılıçları kullanabiliyoruz.

Turlardaki gizli yerlerde ışın kılıçlarını bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra ışın kılıcınızın rengini seçebiliyorsunuz. Ayrıca combat crystal adında bir parça takıp ışın kılıcınızı güçlendirebiliyorsunuz. Cotamize’den costume geldiğinizde ise her ne kadar kostüm dense de hemen hemen yıldız savaşlarında görebileceğimiz bütün karakterleri alıp kullanabiliyoruz. Ayrıca extralara da değinmeden geçemeyeceğim turlarda holocran adındaki garip kutu şek

lindeki nesneleri bulduğunuzda resimler açabiliyorsunuz. Turlarda öldürdüğünüz düşmanlardan aldığınız experience puanlarıyla force power’ınızdaki yeteneklerinizi geliştirerek yeni hareketler açıp kullanabiliyorsunuz. Turlar ise biraz uzun gelebilir, ama aksiyonu bol olduğu için hiç sıkılacağınızı sanmıyorum. Işın kılıcınızla değişik kombinasyonlar yapmak düşmanlarınızı gırtlaklamak ve elektrik çarpmak gibi şeyler yapabiliyoruz.

Grafik bakımından oldukça başarılı bir oyun force unleashed, hikâye alıştığımızın dışında kurgulanmış ve oldukça başarılı olmuş bence, müzik ve sesler hakkında kesinlikle kötü şeyler söylemek mümkün değil zira klasikleşmiş yıldız savaşları müziklerine çok güzel yeni müziklerde eklenmiş. Hasar modellemeleri güzel, karakterimizle güç patlaması yaptığımızda etrafımızda neler varsa kırılıp dökülüyor.

 Çevre ve karakter modellemeleri oldukça başarılı, önceden de yazdığım gibi birçok yıldız savaşları karakterlerini kullanabiliyoruz. Oynanabilirlik bazen sıkabiliyor ve zorlayabiliyor ama puanlarınızla karakterinizin güçlerini yükselttikçe zorluk azalacak inanın, çeşitlilik konusunda da başarılı bir oyun yıldız savaşları değişik ışın kılıçları kullanmak ve rengini belirlemek güzel olmuş.

Ayrıca savaş sırasında god of war tarzı tuş kombinasyonlarıyla yapılan boss karşılaşmaları gerçekten harika aynı tür kombinasyonlara tur aralarındaki özetlerde resident evil’da da şahit olmuştuk. Genel olarak baktığımızda star wars the force unleashed değişik hikayesiyle, bol karakter kullanımıyla ve müzikleriyle sevenlerine çok şeyler vaat ediyor. İyi oyunlar.     











         


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!